Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Crashtest Hyundaie Sonata proti Hyundaii Sonata

Michal Fokt
Diskuze (5)
Korejští zákazníci mají pochyby o tom, že Hyundai Sonata vyráběný pro jejich trh není tak kvalitní, jako ten americký. Vyvrátit je měl crashtest obou automobilů.

U nás se prý Hyundai i40 stal ikonou, je ovšem zvláštní, že v zemi jeho zrodu si to zákazníci nemyslí. Automobilka tam čelí kritice klientů, nespokojených s kvalitou korejské produkce a objevily se hlasy, že vozy Sonata, sdílející techniku s i40 a vyráběné v tamní továrně Asan, nedosahují standardů automobilů pro Ameriku, vznikajících v alabamském Montgomery. A nikoli ojedinělé, podle průzkumu si to myslelo plných 74 % respondentů.

Aby Hyundai vyvrátil tyto domněnky, poslal proti sobě rychlostí 56 km/h novou Sonatu Turbo 2015, vyrobenou v Asanu (lak Lakeside Blue) a v Montgomery (lak Venetian Red) a následně nechal auta prohlédnout experty z autoprůmyslu, ale i bloggery, aby potvrdili, že mezi auty nejsou žádné rozdíly. Rozsah poškození byl prý stejný, stejně jako "zdravotní stav" dummies.

Jenže nárazový test podstoupily exempláře nové Sonaty 2015, zatímco pochybnosti vyvolala zejména generace předešlá (od níž je odvozen současný evropský i40), aktuální model se prodává necelý rok a půl. Pokud tedy je aktuální generace identická, je to pro korejský trh určitě dobrý signál, je ovšem i nadále otázkou, jaká byla praxe korejské automobilky donedávna...

Michal Fokt
Diskuze (5)
1. 11. 2015 10:44
Ikona :-)))
"U nás se prý Hyundai i40 stal ikonou ... " Chachacha >:D >:D >:D To melou jen v reklamě, ale na ulici jich zase tolik nepotkám. Proč asi?
29. 10. 2015 10:31
Re: Jazyk
to vies. normalny novinarsky web by mal normalne vztahy s PR oddelenim v Nosoviciach a na poziadavku vyrobit ceske titulky pre video Hyundai-u o Sonate by urcite nejakeho korejca zvladajuceho aj cestinu nasli. a neverim ze by Hyu nemal pri tych prachoch co vali do reklamy dost na mierny sponzoring tohoto webu za to, ze nebudu voci jeho produktom kriticki viac ako je nutne a zasa tych info o Hyu bude viac a este aj pozitivnejsie ladenych. cize tym sa dostavame do stavu kedy nam z toho vyplyva ina otazka. je sponzoring VW podmieneny exkluzivitou? tot otazka ... :-!
28. 10. 2015 12:09
Jazyk
Ďakujem za kórejské titulky. Hneď mi to je jasnejšie ... >:D
28. 10. 2015 11:51
ČR
To by se v ČR stát nemohlo, že by 3/4 čechů pochybovali o kvalitě vozu Škoda >:D
28. 10. 2015 11:23
Hm...
"Korejští zákazníci mají pochyby o tom, že Hyundai Sonata vyráběný pro jejich trh není tak kvalitní, jako ten americký."

Takže kórejskí zákazníci pochybujú, že Hyundai robí pre domáci trh menej kvalitne ako pre americký - teda veria výrobcovi, že autá pre kórejský trh sú rovnako dobré ako tie pre Ameriku.
"Článok" je ale napísaný inak, kórejskí zákazníci majú pochyby o kvalite áut na domácom trhu. Takže buď je zle napísaný článok, alebo podtitul písal "Hotentot" neznalý českého jazyka.

Ten "článok" je v úvodzovkách preto, lebo nie som si istý, či tých pár stručných viet možno článkom nazvať. Dlhší tu býva koľkokrát aj bežný diskusný príspevok...