Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Ferrari F40 to na sněhu nemělo lehké. Málem skončilo ve stromě!

Jan Mička
Diskuze (2)
Video, ve kterém si Japonec udělal hezký víkend s Ferrari F40 na zasněžených sjezdovkách, mělo obrovský úspěch. Samotné auto ale dostalo pořádně zabrat.

Red Bull točí perfektní videa, která mají nápad, příběh, a jsou hezky zpracovaná. Jedním takovým je bezesporu výlet Japonce jménem Takeshi Kimura raritním Ferrari F40 na zasněžené horské sjezdovky, přičemž jakkoliv se může zdát tento nápad špatný, byla to fenomenální podívaná. Nejednoho z vás jistě napadlo, jak je možné, že to auto vydržet ve zdraví. Inu, nevydrželo...

Tohle auto není na podobné podmínky stavěné a tento fakt se začal brzdy projevovat technickými problémy. Jak vyplývá z přiloženého videa shrnujícího průběh natáčení, skončilo auto několikrát v hodinách, pár šrámů si odnesl také lak, a nízký přední splitter v jistých fázích fungoval jako pekelně drahá „žehlička“ čerstvě vytvořeného manšestru. Vůbec nejhorší situace však nastávaly noci – jednou se auto nekontrolovaně řítilo dveřmi napřed po sjezdovce a jindy zase zastavilo jenom pár centimetrů od vzrostlého stromu. Nic podobného v prvním sestřihu pochopitelně nebylo.

Karbonové karoserii také určitě neprospělo, jak se na ní lidé ze štábu „věšeli“ při vytahování auta ze sněhu, nebo když se snažili zatížit záď, aby měla kola lepší trakci. Výsledný sestřih, který se dostal ven zhruba před dvěma týdny, za to trápení svého času nejrychlejšího produkčního auta na světě rozhodně nestojí.

Jan Mička
Diskuze (2)
19. 4. 2016 11:52
Re: dvě věci
Mě irituje celé video, je to hrozná chujovina co točí počínaje tímto a konče F1 na sjezdovce, k čemu je to dobré? Podstata věci mi uniká, ale tou je asi sledovanost a reklama, ke které jsem přispěl bohužel svým klike na takovou pi.ovinu
18. 4. 2016 19:42
dvě věci
se mně na tom videu nelíbily, ba dokonce iritovaly
- hned po nastartování to pošle do omezovače - debilita, což by samozřejmě opravdu neudělali
- před startem si nasazuje řidičské rukavice, ale pozdějc už je nemá na žádném záběru