Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Ferrari F40 z Lega je perfektní dárek k Vánocům

Jan Mička
Diskuze (1)
Pokud se vám líbí Ferrari F40, ale nemáte potřebný finanční obnos, nezoufejte. Vlastnoručně sestavený model z Lega sice touhu neukojí, nádhera je to ale podobná.

Pokud se zeptáte partičky motoristických šílenců, po jakém z dosud vyrobených sportovních automobilů touží, patrně zaslechnete jména jako Miura, Countach, Diablo, 959 či F40. Tyto vozy se nesmazatelně zapsaly do motoristické historie, protože udávaly trendy a posouvaly hranice možného v dobách, kdy si dnešní hybridní supersporty nedokázal nikdo představit.

Největším problémem by zřejmě bylo vybrat mezi Ferrari F40 a Porsche 959. Jde o pravou a levou ruku ďábla – vozy, které dnes jenom těžko pořídíte za méně než milion eur. V kontextu této skutečnosti je celkem zvláštní psát, že pokud zmíněným obnosem nedisponujete, je dobré pořídit si výstavní model, většině snílků ale nic jiného nezbude.

Takových modelů je na světě nespočet, my se však dnes zaměříme na Ferrari F40 v podání dánského výrobce stavebnic Lego. Přiložené video prezentuje přerod 1158 dílků v perfektně vypadající model včetně interiéru a motoru, jenže zatímco zde zabere asi minutu, ve skutečnosti si budete hrát celé hodiny. Stavebnice Lego Creator Expert je Česku k dostání za ceny od 2.899 Kč, přičemž alespoň podle nás jde o perfektní dárek na Vánoce.

Jan Mička
Diskuze (1)
15. 7. 2021 23:06
Dárek
Já tedy nevím jak vy, ale třeba mne by něco takového moc radost neudělalo a upřímně ani moc nevím komu by udělalo :) To já si potrpím na trochu více originálnější dárcích, ale chápu, že darovanému koni.. :) No, kdyby mi ale někdo něco daroval z - https://www.antikart.cz , tak bych měl hroznou radost, to je fakt :D