Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Hyundai stáhl reklamu s pokusem o sebevraždu

David Bureš
Diskuze (8)
Jihokorejská automobilka Hyundai chtěla zdůraznit nulové emise oxidu uhličitého jednoho ze svých aut - ix35 Fuel Cell. Při propagaci však šlápla vedle a reklamu musela stáhnout.

V reklamě na Hyundai ix35 Fuel Cell se objevuje muž, který chce spáchat sebevraždu otravou při dýchání výfukových plynů svého automobilu. Protože ale sedí v SUV s vodíkovými články, sebevražda se mu nepovede.

Tvůrci reklamy chtěli tímto kontroverzním způsobem upozornit na to, že automobil produkuje nulové emise oxidu uhličitého. Díky použití vodíkových palivových článků totiž vůz vypouští pouze vodní páru.

Hyundai uvedl, že se „hluboce a upřímně omlouvá za jakoukoliv urážku či bolest, kterou mohla tato reklama způsobit.“ Reklamní spot byl původně zaměřen na zákazníky z USA a Evropy.

Pro jihokorejskou značku je to v poslední době již druhá reklama, kterou musela stáhnout. Video propagující aktuální generaci Santa Fe s „příliš nadšenými“ ženami bylo kritiky označováno za příliš sexistické.

David Bureš
Diskuze (8)
30. 4. 2013 06:38
Re: tak v japonskiu ci korei
Chel som este pisat a ten zodpovedny za reklamu mozno spacha samovrazdu
30. 4. 2013 06:36
tak v japonskiu ci korei
By to bolo normalne ale takuto reklamu v eu? Aspon si preriedia troskui rady medzi sebou
Avatar - vabis
30. 4. 2013 00:01
mít jůndaj, tak se morduji taky
Pán se asi chtěl zabít, když podlehl pí-ár, propagandě a vymývání mozků a pořídil si od monitoru bez znalosti reality ten rádoby stroj. Ono objevit se mi takový neřád v garáži, tak jsem z toho špatný taky 8-s Naštěstí to všechno dobře dopadlo, pán přežil a vymění to opět za normální auto, zazvoní zvonec a pohádky je konec ;-)
Avatar - flyboyeda
29. 4. 2013 23:12
Re: Neměl v té reklamě prsty Jeremy Clarkson?
Máš pravdu ;-)
Avatar - Aladeen
29. 4. 2013 18:14
Re: Neměl v té reklamě prsty Jeremy Clarkson?
:yes: >:D Ale nevidel som tam žiaden výbuch , takže neviem či práve Jeremy :yes: