Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Maskovaný vůz Škoda Superb přistižen při testech na dálnici D11

Ondřej Chamilla
Diskuze (72)
Čtenář Petr Cejp nám zaslal video, na kterém zachytil maskovaný prototyp nové Škody Superb na dálnici D11. Vůz je nyní ve finální fázi testování.

Video se připravuje ...

Na březnovém ženevském autosalonu bude mít premiéru třetí novodobá generace vozu Škoda Superb, největšího modelu značky. O autě již víme docela dost věcí, jedná se opět o model příbuzný Volkswagenu Passat, stojí na platformě MQB a až na nejsilnější dvakrát přeplňovaný turbodiesel bude mít i stejnou motorovou paletu. Někteří z našich spolupracovníků již dokonce s vozem jezdili a viděli finální vzhled naživo, byť zatím o tom mohou pouze hovořit.

Základní cena vozu by podle dostupných informací měla být zhruba 570.000 Kč a bude se jednat o čistokrevný liftback, později přijde také kombi.

Nyní automobil natočil čtenář Petr Cejp a nahrávku nám zaslal, za což mu děkujeme. Mírně maskovaný prototyp Škody Superb se na ni prohání po dálnici D11 v okolí sjezdu na Poděbrady, přičemž vůz si na poměrně kvalitním záznamu můžeme prohlédnout ze všech stran. Klíčové prvky designu jsou zatím stále zahaleny a tak hodnotit můžeme hlavně celkový tvar vozu. Nicméně ze záběrů ve videu je vidět, že jsou již prakticky vyladěné a že prodej auta začne již za několik měsíců. Podle našich informací je oficiální odhalení vzhledu vozu vzdáleno jenom několik týdnů.

Uvnitř vozu opět očekávejte královský prostor zejména pro cestující vzadu, stejně jako objemný zavazadelník. Pro ty, kterým by kufr nestačil, zde bude i varianta kombi, jejíž příchod se však opozdí a s největší pravděpodobností ji v Ženevě neuvidíme. Ke koupi ale i kombi stoprocentně bude ještě v tomto roce. Výroba liftbacku by měla začít první březnový týden roku 2015.

Video: Petr Cejp

Ondřej Chamilla
Diskuze (72)
24. 1. 2015 15:41
shrnutí
Pokud by byly články o novinkách a k věci, nic proti nim, leč to je Škoda za každou cenu...barevný lak, záběr světla, blinkru... :no: :no: :no:
Avatar - twistedTSD
24. 1. 2015 15:21
Re: Platforma
No počkat, pokud vím, minulý Passat i Superb stojí na prakticky stejné platformě. Že tato platforma vychází z Golfu je věc druhá a nevím proč se tak rozšířila představa, že jde o nějakou podřadnou specialitu Superbu...No a MQB u nového Supa beru jako samozřejmost, není jediný důvod, aby ji neměl.
Avatar - guze
24. 1. 2015 08:44
Re: Blinkry
Spíš ne hele ..
Avatar - Auto CZ
23. 1. 2015 21:38
Fabia Combi v zltej farbe cisty transformer
:-! Pijem si kaffe a zrazu na stranke ... Uz vieme ako jazdi nova zlta fabia combi, totalny grc hranaty, mi prestala chutit ta kava a musel som si pustit video s polnisovou bo konec. :-!
Avatar - wakantanka
23. 1. 2015 21:07
Re: VIDÍTE !! NEMÁ VÝFUK, jak se za něj v KVASINÁCH stydí ..
tomu sa hovorí závisť, všetci jazdia na kdečom a on má staré Ritmo tak kope okolo ako malé dieťa. mimochodom nič proti tomuto na svoju dobu veľmi podarenému Fiatu.