Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Není liťák jako liťák. Mercedes trefuje díry a likviduje neoriginální výbavu.

Jan Mička
Diskuze (53)
Koupí neoriginálních litých disků můžete hodně ušetřit. Jak ale ukazuje Mercedes-Benz, jenom do první větší díry.

Kola dělají auto – stará pravda, která se v posledních letech dostává do povědomí čím dál více. Kolikrát i na první pohled neatraktivní vůz díky litým diskům výrazně prokoukne, navíc někteří výrobci obvykle vypouští na „plecháčích“ pouze modely se základními liniemi výbav. Nebo dokonce vůbec.

Pořídit si dnes k novému automobilu originální litá kola většího než výchozího rozměru bývá otázkou jediné „fajfky“ v konfigurátoru a mnohdy je navíc získáte za výhodné ceny. Neoriginálních náhražek je ale plný nejen internet, tak proč nejít touto cestou? Jak ale ukazuje test australského zastoupení Mercedesu, nemusel by to být zrovna dobrý nápad.

Stříbrný Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake se v testu rozjel po dráze rychlostí 50 km/h a najel do díry, která se svou velikostí a charakterem moc neliší od těch našich českých . Stačil jeden průjezd a neoriginální disk mohl putovat do sběrného dvora, zatímco originál šlo klidně dále používat.

Jan Mička
Diskuze (53)
12. 3. 2016 18:42
Něco k materialu
Omlouvam se pokud to tu uz nekdo zminil, ale problem neni ve vyrobcich ale pouze v materialu. Klasicke levne disky jsou z hlinikove slitiny a ta se pri male deformaci ohne a pri vetsi praskne cena disku od 1000kc po 5000kc dle velikosti. Testovane disky ve videu je horcikova slitina kolo je dvakrat az trikrat drazsi a take ma polovinu hmotnosti pevnost tohoto disku je apsolutne nesrovnatelna. Jde to poznat uz na barve materialu prosim neplest s lakem disku.
Avatar - Enthusiastic.driver
2. 11. 2015 21:35
Re: zajimave
Přesně tohle mě napadlo jako první. Ronal je dodavatel prvovýroby pro mnoho automobilek a přitom jeho kola nestojí žádnou raketu...
2. 11. 2015 17:14
RE
Takhle se mi odlomil kus liteho kola na nasi slavne D1 a to na originalnim litem kole. Takze rekl bych, ze kdyz to ma prijit, tak to proste prijde. Nastesti pojistovna kupodivu proplatila jak cele lite kolo tak i pneu. Ze budou ale mezi litymi koly i sunty, to urcite, ona pripadna nizka cena bude vzdy podezrela.
2. 11. 2015 12:13
držím palce
márny boj, podiel origo dielov bude stále klesať. Môžu si za to sami prehnanými cenami loga. Donútili ľudí hľadať efektívnejšie riešenia. Ešte aj táto reklama je neseriózna. Kvalitný neorigo diel nemá dôvod byť menej kvalitný ako origo, ibaže by to logo malo nejaké extra kalivé schopnosti. Samozrejme, ak úmyselne vezmú disk z poslednej vietnamskej kutice polskej tržnice, tak sa niet o čom baviť. Autorizáky detto.
2. 11. 2015 10:51
Re: "fake"
sak tak je to skoro uplne se vsim, automobilky si dnes nevyrabej temer nic, jsou to vpodstate montovny dodanych dilu od dodavatelu, a ti dodavatele pak dodavaji i nahradni dily jak ve forme "originalu" tak ve forme "neoriginalu" a rozdil je jen v tom jake logo je na krabici ve ketrem je dil zabalenej :-)

docela bych se vsadil ze sama automobilka obcas takovemu dodavateli naridi ze nejaka sarze "neoriginalu" musi bejt v horsi kvalite nez "original" , protoze silou dnesniho sveta jsou i ohlasi uzivatelu

ja mel kuprikladu u sveho minuleho auta zkusenost s predni napravou Audi A6 (je to stejna podvozkova platforma a vlastne i cela bouda jako ma Passat a Superb, kteresto vysli pozdeji) a nabidnuto me bylo hned 5 moznosti one predni napravy, Audi, Passat, Skoda a pak 2 neoriginalni varianty, prvni 3 "znackove" a jedna z neoriginalnich se lisili jen popiskem a logem na krabici, jinak slo o identicke dily a na vsech 4 sadach byli v dilech vylisovane loga VW, teprve nejlevnejsi neoriginalni sada nesla logo vyrobce ktery delal i ty predchozi 4 sady, a dle ohlasu mechanika si lidi po case stezuji prej jen na tu nejlevnejsi neoriginalni, pritom rozdil cen byl doslova silenej, zacinalo se na castce cca 6000 a koncilo u sady v krabici Audi kde byla cenovka nad 70 tisici >:D ,moje Audi tak dostala sadu z krabice s logem Skoda, ktera byla vpodstate stejne draha jako ta stejna neoriginalni sada