Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Nová Škoda Superb Combi zachycena v Česku zcela bez maskování

Jan Mička
Diskuze (58)
Čtenářka Auto.cz Silvie Nakládalová zachytila na dálnici z Mladé Boleslavi do Prahy trojici nových Superbů Combi. Nezamaskované automobily jsou opatřeny plnohodnotnými registračními značkami.

Škoda Auto zveřejnila první snímky nové generace Superbu Combi již koncem minulého měsíce, a nedlouho poté jsme vydali první statické dojmy z pražského Strahova, což značí jediné – testovací exempláře, které se pohybují za denního světla po běžných silnicích, mohly shodit maskovací převlek a ukázat se v celé své kráse.

Pokud se častěji pohybujete po silnicích okolo Prahy, Hradce Králové a Mladé Boleslavi, budete mít možná tolik štěstí jako naše čtenářka Silvie Nakládalová, která společně s manželem zachytila na boleslavské dálnici tři exempláře přihlášené na plnohodnotných registračních značkách. Z videa nemáme šanci poznat, jaké agregáty je pohánějí, motorová paleta by se nicméně neměla lišit od výchozího liftbacku představeného na březnovém autosalonu v Ženevě.

Jak jsme uvedli již dříve, disponuje nová Škoda Superb Combi zavazadelníkem o základním objemu 660 litrů, který lze jednoduchým úkonem zvětšit až na 1950 litrů. Mezi hlavní praktické prvky patří možnost otevření zadního víka „podkopnutím“ zadního nárazníků, tažné zařízení, který vyklopíte pomocí táhla schovaného v nákladové hraně kufru, dvojitá podlážka, nebo praktické háčky na pověšení nákupních tašek. Po sklopení zadních sedadel uveze Superb Combi předměty dlouhé až 3,1 metru.

Nová Škoda Superb Combi si odbude světovou premiéru na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, a ještě v téhož měsíce vyrazí k zákazníkům. My se však s automobilem poprvé svezeme již 1.července v rámci mezinárodní tiskové prezentace, a jak je na Auto.cz zvykem, v nejkratším možném čase přineseme podrobné jízdní dojmy doplněné o krátké komentované video.

V letošním roce chce mladoboleslavská automobilka prodat celkem 1.500 Superbů s karoserií liftback a stejný počet praktičtějších exemplářů s karoserií Combi. Kompletní ceník praktičtější varianty bychom mohli získat již v rámci mezinárodní prezentace v Německu, v současnosti však odhadujeme zhruba o 30.000 Kč vyšší základní cenu než u liftbacku. Škoda Superb Combi s motorem 1.4 TSI ACT (110 kW) a manuální šestistupňovou převodovkou by tedy mohla startovat na 630.000 korunách.

Jan Mička
Diskuze (58)
22. 6. 2015 10:23
Re: Hmm... nemůžu si pomoct, mně se to nelíbí.
Nedivil bych se, kdyby časem přišla. 110 kW je celkem vysoký základ. I Passat má 92 kW TSI. Leda by nečekali dost vysoké prodeje a nestálo jim to za to (tuhle verzi Škoda nevyrábí, museli by ji tedy dovážet; je tedy ještě možnost, že jim ten motor prostě pro Superb nedají).
22. 6. 2015 10:12
Re: Už dost
Ve chvíli, kdy díl změníš, byť jen trochu, tak jdou úspory z okna. A designéry na výplatní listině stejně mají.
Avatar - sargis
22. 6. 2015 07:50
minule
asi pre tromi tyzdnami som videl maskovany prototyp neviemcoho :-) na R1 za Nitrou smerom na Trnavu, nanestastie to slo v protismere (nie v mojom pruhu :-) Bolo to nejake MPV velkosti cca. Carens, Zafira, Touran....podla toho, co som stihol zazriet, inak sok, ked to clovek vidi prvykrat :-O
22. 6. 2015 06:46
Re: Novinka??
Leda že by to pak poslal do "divošek" na Primě :-)
22. 6. 2015 06:40
Re: no to jsou
Komora >:D