Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Ostřejší varianta BMW M4 zvaná GTS se již testuje na Nürburgringu

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Mírně zamaskované kupé od BMW zachycené na Nürbrugringu Nordschleife je poměrně jasným důkazem, že BMW chystá i ostřejší variantu svého sportovního modelu M4.

To, co vidíte na videu, opravdu není Safety Car, jak se snaží polepy na voze namluvit. Podle výrazného lízátka na spodní straně předního nárazníku a velkého pevného křídla můžeme usuzovat, že právě probíhá testování ostřejší varianty BMW M4, pravděpodobně označované jako GTS. Zejména když jsou nové části vozu polepeny maskovací folií.

Zdá se navíc, že vozidlo na videu má lehkou karbonovou střechu a zkoušejí se na něm různé designy litých kol. Podle očitých svědků pak tohle BMW nemělo zadní sedadla, což by rovněž ukazovalo na odlehčenou variantu GTS. Jen připomeňme, že standardní M4 má přeplňovaný řadový šestiválec o výkonu 317 kW, točivý moment 550 N.m a zrychlení z klidu na sto kilometrů za 4,1 až 4,3 sekundy v závislosti na použité převodovce. Provozní hmotnost činí 1575 kg. Odlehčený předchůdce v podobě BMW M3 GTS měl výkon 330 kW z atmosférického osmiválce 4,4 litru a pohotovostní hmotnost 1490 kg, tedy o 190 kg méně, než klasická M3 E92.

Z videa není jasné, jakou převodovku BMW M4 GTS dostane. Jediné přeřazení jde vidět v čase 1:11 a bylo tak ostré, až se zadní kola mírně protočila.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)