Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Renault Mégane vs. Opel Astra. Jak jezdí? A co vnitřní prostor?

David Bureš
Diskuze (57)
Mégane a astra mají podobně dlouhé rozvory, i tak je jeden z nich uvnitř značně prostornější. Rozdíly najdeme také v jízdním projevu.

Video se připravuje ...

Již zítra se můžete těšit na další z našich srovnávacích testů. Tentokrát jsme proti sobě postavili dvě horké novinky z třídy kompaktních aut – Opel Astra a Renault Mégane. Před komplexním srovnáním modelů se vznětovým motorem prostřednictvím videa prozradíme, který ze soupeřů lépe zvládá vyhýbací manévr a který je prostornější.

Součástí našich srovnávacích testů je i zkouška stability, a tak jsme mezi kuželkami prohnali také duo astra/mégane. Na německém hatchbacku bylo hodně vidět, že mezigeneračně zhubnul až o 200 kg. V zatáčkách je hbitější a agilnější, potěší i překvapivě přesné řízení. Rychlý v zatáčkách umí být i mégane. Jeho řízení ale moc informací od kol nepřináší, a tak si je řidič na limitu trochu nejistý. Obzvlášť s ohledem na trochu necitlivě pracující kontrolu stabilizace.

Rozdíl je i v komfortu. Zadní náprava astry s Wattovým přímovodem tlumí nerovností lépe než Francouz, podmínkou je ale svižnější tempo. Třeba ve městě astra nestíhá nerovnosti tlumit. To jednoduchá zadní náprava méganu drncá citelněji, práce podvozku je však v tomto případě lépe odhlučněna.

Důležitou součástí vzájemných srovnání je i vnitřní prostor. Na první pohled to vypadá na vyrovnaný souboj, protože rozvory obou protivníků jsou podobně dlouhé, 2662mm rozvor astry je o nepatrných 7 mm kratší než v méganu. Více místa na zadních sedadlech je ale paradoxně v opelu, a to opravdu výrazně. Špatně obestavený prostor renaultu znamená, že jako rodinné vozidlo moc neposlouží. Vzadu si totiž budou hovět maximálně malé děti. To astra tuto funkci zvládne, byť umístění palivové nádrže poněkud omezuje prostor pro paty cestujících vzadu.

Přiložené video berte jako ochutnávku před zítřejším srovnávacím testem. Tipnete si, kdo vyhraje? Zatím jen prozradíme, že mégane nabízí perfektní pozici za volantem a astra zase úspornější vznětovou šestnáctistovkou.

David Bureš
Diskuze (57)
27. 5. 2016 19:03
Re: Dojem z videa
Mám takový pocit, že tu psal někdo, kdo si ji objednal, a původně ho měly i slabší verze, ale později to Opel změnil (jeho objednané auto o něj právě přišlo).
Avatar - Googelit
27. 5. 2016 13:41
Re: Renault hatch
Na západě mají v rodině 2-3 auta, tak zadní sedadla používají leda na tašky. A kdo vozí lidi vzadu, má si schválně zaplatit za MPV. Málo místa tam mají záměrně, je to stejné ať rencek nebo P308 atd. Talisman je vzhledově celkem pěkný, ale je to rencek, to aby se člověk styděl.
Avatar - NSA
27. 5. 2016 08:45
Re: Duel
A sakra....máš štěstí že se tu netestují H/K vozy...protože pak nevím komu by jsi fandil když tak moc fandíš Astře ;-) . Jo a mimochodem seděl jsi vůbec někdy v nějakém z těchto dvou vozů?
Avatar - fOE
27. 5. 2016 08:00
Re: Superb sportline
No pockej, ona ti ji redakce do hodiny takhle poda. >:D
27. 5. 2016 07:54
Re: Duel
Pro precizní posaz je potřeba dát volant podstatně výš než ho má Peugeot, nesmyslný umístění daný konceptem budíků je hloupost.