Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Vychutnejte si jízdu v Porsche Carrera GT z vlastního pohledu

Jan Mička
Diskuze (3)
Spoustě lidí se nikdy nepoštěstí potkat Porsche Carrera GT v provozu, natož se v něm doopravdy povozit. Následující video vás do děje vtáhne alespoň virtuálně.

Porsche Carrera GT lze jednoznačně považovat za raritní. Během tří let vyjelo z lipského závodu firmy Dr. Ing. h. c. F. Porsche AG pouhých 1111 exemplářů, a přestože jej řada lidí stále považuje za mladíka, vězte, že v dubnu příštího roku to bude deset let od ukončení výroby.

Dostat se za volant takového automobilu je pro mnohé motoristické nadšence nesplnitelným snem, a to nejenom kvůli malému počtu vyrobených kusů a ohromné ceně (jako nové se prodávalo za 440.000 dolarů, dnes asi 10,6 milionu korun). Před zadní nápravou totiž leží desetiválec o objemu 5,7 litru a výkonu 450 kW, který rozjede 4,6 metru dlouhý sporťák z klidu na 100 km/h za 3,9 sekundy. Stejně rychle zvládne akcelerovat i dnešní Audi RS 6 Avant, v Porsche se ale můžete spolehnout pouze na aktivní aerodynamiku a vlastní řidičské dovednosti.

Atmosféru za volantem dovede velmi dobře přiblížit přiložené video. Je vidět, že si řidič drží trochu odstup a nejdokonalejší není ani řazení, práce se závodní spojkou asi rozhodně nebude žádný med. Ale co ten zvuk? Nepřipomíná vám tak trochu Lamborghini?

Jan Mička
Diskuze (3)
5. 10. 2015 20:21
Re: Ať si říká kdo chce co chce, pro mě je Carrera GT mnohme
No jo, no, ty casy jsou asi uz pryc... Nebo ze by ne?
5. 10. 2015 20:03
Re: Ať si říká kdo chce co chce, pro mě je Carrera GT mnohme
Taky bych řek. Jediný, co tohle auto může překonat je Pagani Zonda, jinak už nic.
Avatar - flyboyeda
5. 10. 2015 19:01
Ať si říká kdo chce co chce, pro mě je Carrera GT mnohme lep
Né že by 918 byla špatná, ale je to Hybrid, Carrera GT je pořádný auto bez elektrickýho motůrku