Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen dokončil převzetí prodejce automobilů Porsche Holding

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Společnost Porsche Holding zaměstnává zhruba 20.900 lidí. Loni prodala 565.000 nových a ojetých automobilů a utržila téměř 13 miliard eur.

Německá automobilka Volkswagen dokončila převzetí největšího evropského prodejce automobilů Porsche Holding, který sídlí v rakouském Salcburku. Transakce v hodnotě 3,3 miliardy eur (80 miliard Kč) byla ohlášena již v loňském roce a je dalším krokem Volkswagenu na cestě k převzetí německého výrobce sportovních vozů Porsche.

Volkswagen převzal Porsche Holding od rodin Porschů a Piëchů. Společnost Porsche Holding zaměstnává zhruba 20.900 lidí. Loni prodala 565.000 nových a ojetých automobilů a utržila téměř 13 miliard eur. Firma má silnou pozici zejména v Rakousku, západní a jihovýchodní Evropě a Číně, napsala agentura DPA.

"(Porsche Holding) je jedním z nejefektivnějších a nejziskovějších prodejců ve světovém automobilovém průmyslu. Přestavuje proto výrazné posílení prodejních aktivit koncernu Volkswagen," uvedl generální ředitel VW Martin Winterkorn.

Volkswagen již koncem roku 2009 koupil v automobilce Porsche podíl 49,9 procenta za 3,9 miliardy eur. Porsche by se mělo v letošním roce stát desátou značkou Volkswagenu. Automobilka však minulý týden uvedla, že její začlenění do Volkswagenu se zřejmě zdrží kvůli vyšetřování jejích dvou bývalých čelních představitelů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)