Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Golf Plus/Sportsvan: Nafouklý Golf slaví milion

David Bureš
Diskuze (14)
Golf Plus se vyráběl od roku 2004. Letos jej nahradil model přejmenovaný na Golf Sportsvan.

Volkswagen slaví výrobu miliontého exempláře Golfu s nafouklou karoserií. Zatímco dříve tento model nesl přídomek Plus, od letoška se jeho nová generace jmenuje Sportsvan.

Golfu Plus se mezi lety 2004 a 2013 vyrobilo na 930.000 exemplářů. Jeho nástupce se jej v počtu vyrobených kusů jistě bude snažit dohnat. Od zahájení výroby má Golf Sportsvan na svém kontě už 70.000 vyrobených exemplářů. Největšími trhy pro tuto verzi jsou Německo, Francie a Itálie.

Jubilejním exemplářem, který z montážní linky ve Wolfsburgu vyjel, se stal Golf Sportsvan ve výrazné oranžové metalíze Habanero a výbavovém stupni Highline. Pod jeho kapotou pracuje vrcholný turbodiesel 2.0 TDI o výkonu 110 kW.

Golf Plus ve srovnání s výchozím hatchbackem nabízel variabilnější a prostornější interiér, který měl být zároveň díky vyššímu posazu pohodlnější. Proti plnohodnotnému MPV Touran měl ale nabídnout pocit bližší hatchbackům nebo kombíkům. Tyto charakteristiky se přenesly i na Golf Sportsvan, který zároveň dostal sportovnější vzhled. Proti předchůdci chce Volkswagen tímto modelem nalákat více mladých zákazníků.

Původní Golf Plus byl postaven na základech páté generace Golfu. V roce 2009 byl modernizován po vzoru vzhledu Golfu VI, jeho konstrukce ale zůstala zachována. To Golf Sportsvan používá modulární platformu MQB stejně jako Golf VII.

Minulá generace nafouklého Golfu byla k dispozici i v oplastované verzi CrossGolf, nechme se překvapit, zda se tohoto provedení dočká i Sportsvan. Zatím je jasné pouze to, že Sportsvan nebude nabízen s pohonem všech kol.

David Bureš
Diskuze (14)
10. 12. 2014 14:43
5<
Po prvom dojme, ze novy "Plus" bude aj dizajnove plus sa pozitivum vytratilo pohladom na biele prevedenie s plechacmi na ulici vo vybave asi ako: [odkaz]
Vtedy vyzera, akoby sa predavalo uz minimalne 4-5rokov.
9. 12. 2014 20:57
Re: Gratulácia k prvému miliónu
To tu není nic nového. Odpovědná osoba prostě našla v archivu galerii Sportsvanu a je to zrovna ta plná promo materiálů z představení. Co já vím, možná byla vybraná pro počet fotek bez nějaké hlubší myšlenky.

Úsměvné je, že titulní fotka (ilustrace) pak v galerii typicky není. U jiných článků pro změnu galerie není žádná, byť je u nich fotka. V obou případech je výsledek stejný - nemůžeš si ji prohlédnout v plné velikosti. Nemluvě o situaci, kdy má článek více galerií. Ale to už příliš odbíhám.
9. 12. 2014 20:56
Re: Gratulácia k prvému miliónu
Někde ji najdeš - u některého z článků z doby představení Sportsvanu. Nevycucali si je z prstu.
Avatar - 3_diamanty
9. 12. 2014 19:59
Re: Gratulácia k prvému miliónu
poznam to .... ze ked nieco napisem kazdy sa tvari nechapavo... ;-) a chyta ma za slovicka...

toto si chcel pocut? lebo o tomto som pisal.... snad uz si ma teraz pochopil o com pisem a nejdes ma zase chytat za slovicka a vysvetlovat si moje texty po svojom ... ;-)
Avatar - white label
9. 12. 2014 19:57
Re: Gratulácia k prvému miliónu
A znovu...