Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Denní LED-svícení pro Volkswagen Polo a Golf jako příslušenství

Ondřej Láník
Diskuze (6)
Volkswagen zařadil do nabídky originálního příslušenství vlastní řešení LED světel pro denní svícení.

Typicky bílé pásky diodových světel byly ještě před nedávnem znakem dražších aut vybavených nejvyspělejší verzí světlometů. S tím, jak ceny diod klesaly, se začaly množit výrobky s obdobným vzhledem, ale mnohdy s diskutabilní funkcí danou různorodou kvalitou nebo způsobem montáže.

Pro všechny majitele aktuálních modelů Polo a Golf začal nabízet Volkswagen vlastní sadu diodových světel pro denní svícení v rámci nabídky originálního příslušenství.

22 diod na každé straně svítí čtyřikrát více než halogenový světlomet určený pro denní svícení. Montáž zajistí, že budou denní světla svítit ihned po nastartování a současně budou vypnuty další světla (parkovací, potkávací). Se zapnutím potkávacích světel dojde k automatickému vypnutí denních světel.

Podle Volkswagenu vydrží LED-svítilny celou životnost automobilu, diody jsou dimenzovány na dobu provozu asi 10.000 hodin.

Ondřej Láník
Diskuze (6)
Avatar - GM.rja
30. 7. 2011 08:21
Re: fakt paráda
>:D :yes:
29. 7. 2011 20:48
Re: LED mánia
Přesně tak - buď to je to součást designu celého vozu (a pak je to o.k.) nebo je to jako "domontáž" úplně nevkusné.
29. 7. 2011 10:15
LED mánia
No ja akosi neviem tým LED doplnkom prísť na chuť. Ak je to už základnou súčasťou svetiel ako je tomu napr. u Audi, Opel alebo aj KIA, kde to dokážu integrovať do svetiel naozaj pekne, tak nemám nič proti a vyzerá to super. Ale hocijaké tieto LED pásiky, ktoré sú tam jednoducho len doplnené vyzerajú hrozne lacno. Komplet tesco tuzing... ;-\ :no:
29. 7. 2011 08:26
MS design
Mne sa zda ze je to MS-design a nie orginal VW ;-)