Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Polo SUV dorazí s přídí konceptu Cross Coupé

David Bureš
Diskuze (11)
Kompaktní SUV z Wolfsburgu zacílí na Nissan Juke nebo Opel Mokka.

Volkswagen chystá kompaktní SUV odvozené od nové generace modelu Polo. Britský Autocar tvrdí, že by tento vůz mohl dorazit na trh za dva roky.

Německý Auto Bild přitom v létě zveřejnil zprávu, podle které se má toto SUV začít prodávat až ve druhém čtvrtletí roku 2016.

Šéf výzkumu a vývoje Volkswagenu Ulrich Hackenberg britskému časopisu totiž sdělil, že kompaktní SUV je hlavní priorita mezi nově vyvíjenými vozy. Právě Hackenberg naznačil, že se Polo SUV začne prodávat v roce 2014.

Podle tohoto magazínu se tak Polo SUV stane prvním kompaktním Volkswagenem, který použije novou modulární platformu MQB. Ta se posléze stane základem také pro novou, šestou generaci Pola. Už nyní ji mimo jiné využívá Golf VII.

Automobil má být podobně velký jako chystané Audi Q2, jehož podobu ingolstadtská automobilka naznačila nedávným konceptem Crosslane Coupé.

To tvary Pola SUV mají vycházet ze studie VW Cross Coupé, která byla poprvé k vidění na tokijském autosalonu v roce 2011. Ta totiž měla ukázat, jak budou v budoucnu vypadat SUV z dílny VW. Také budoucí generace Tiguanu se má inspirovat křivkami tohoto konceptu.

Polo SUV se podle šéfa vývoje Volkswagenu přizpůsobí různým trhům. Základní, jednoduše vybavená verze bude primárně určena pro rozvojové trhy, v Evropě se dočkáme luxusnější verze s propracovanější technikou.

V nabídce bude i pohon všech kol. Automobilka však předpokládá, že zákazníci budou mít větší zájem o variantu s poháněnou přední nápravou.

V následujících třech měsících se dle Autocaru s odvoláním na zdroje z automobilky dočkáme dvou konceptů plánovaných vozů se zvýšenou karoserií. Jedním pravděpodobně bude crossover Up! Alltrack, tím druhým pak SUV odvozené od amerického provedení Passatu.

David Bureš
Diskuze (11)
16. 10. 2012 19:37
Tak tohle se vážně nepovedlo
Ač se mi nový designový jazyk VW celkově líbí, tak tenhle "koncept" Cross Coupé tedy nikoliv.

- Přední část - světla propojená lištami s maskou chladiče auto až moc rozšiřují a vypadá to jako jeden velký chromový grill. Celkově mi k autu nesedí.
- Boční profil působí těžkopádně
- Obrovská kola a výřezy blatníků jsou "až moc" :no:
- Jedině zadek auta je pěkný a povedený ;-)

Celkově nic moc, ale počkejme na realitu ;-)
16. 10. 2012 15:41
Re: no mne sa ten predok velmi nepaci
některá auta oproti tomu bohužel vypadají, jakoby si ta 80 letá paní ani žádný kostým neoblékla...
Avatar - Misanick
16. 10. 2012 15:38
Nevypadá špatně
až na ten neskutečně úzký kufr ;-\ .
Avatar - PeterLuk
16. 10. 2012 15:05
Re: no mne sa ten predok velmi nepaci
JJ, ani mne sa nepáči. Naopak, páči sa mi taký ako má koncept Giugiaro TEX. ;-)
16. 10. 2012 14:11
Re: no mne sa ten predok velmi nepaci
Absolútny designový hybrid. VW sa snaží byť nemecky konzervatívny v tvaroch no snaží sa dávať podľa mňa až príliš moderné detaily viď predná maska. Vyzerá to potom ako keď si stará 80-ročná babka oblečie obtiahnutý strieborný mini kostým.