Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen pracuje na Golfu R ve verzi kombi

David Bureš
Diskuze (48)
Vrcholná varianta Golfu by se mohla dočkat třetí karosářské verze. Po třídveřovém a pětidveřovém hatchbacku patrně přijde kombi.

Volkswagen pracuje na rychlém kombi. Během testování byl zachycen prototyp Golfu ve verzi kombi s prvky vrcholné varianty R. Zatím však není rozhodnuto, zda se Golf R Variant začne skutečně prodávat.

V útrobách auta se v případě sériové verze objeví stejná technika jako u hatchbacku. Pod kapotou tedy bude pracovat přeplňovaný čtyřválec 2.0 TSI o výkonu 221 kW a točivém momentu 380 N.m. Motor bude spolupracovat se šestistupňovým manuálem, nebo dvouspojkovou převodovkou DSG o stejném počtu převodů.

Poháněná budou všechna kola. U hatchbacku je točivý moment primárně posílán na přední nápravu, ta zadní se připojuje v případě potřeby. Chybět jistě nebudou ani diferenciály s elektronickými závěrami XDS+.

Sportovně laděné kombi se od běžných variant odliší i svým vzhledem. Prototyp auta dostal stejnou masku chladiče, přední nárazník nebo kola z lehkých slitin jako hatchback, vzadu jsou však pouze dvě koncovky na místo čtyř. Sériová verze by ale mohla dostat čtyři koncovky.

O místě premiéry nebo zahájení prodeje Golfu R Variant je zatím předčasné mluvit. Nabízí se třeba tradiční tuningové setkání na břehu rakouského jezera Wörthersee nebo podzimní autosalon v Paříži.

Volkswagen Golf R Variant by se svými 300 koňmi byl na trhu unikátem, žádné takové kombi v prodeji není. Německý koncern ale daný segment chce zaplnit, v plánu je Seat Leon ST Cupra R a nová generace Audi RS3 Sportback. Španěl nabídne výkon okolo 221 kW, Němec bude patrně silnější než předchůdce, který disponoval pětiválcem 2.5 TFSI o výkonu 250 kW.

David Bureš
Diskuze (48)
Avatar - wakantanka
27. 3. 2014 13:13
Re: Uberkombi
Čo ja viem? Tento konkrétny kus na mňa pôsobí asi najlepšie so všetkých Subaru poslednej doby. Ja by som s ním (minimálne zvonku) nemal problém. >:D
Avatar - Otrava
27. 3. 2014 00:36
Re: Foto
Myslím, že poslední dobou podobné zdánlivě nelogické kombinace letí. Zářným příkladem je trend SUV... na druhou stranu, poslední dobou se z některých menších pseudo SUV stávají spíš MPV... a vlastně takové modely se stávají ideálem pro starší generaci (sice je to vysoké, tak to více žere, hůře drží v zatáčkách, ale člověk sedí příjemně vysoko, bez problémů s nastupováním a vystupováním...).
26. 3. 2014 19:51
Re: a co kdybys nam Buresi
ty si bures? ja vim ze si de bil
Avatar - white label
26. 3. 2014 19:44
Re: Uberkombi
Jo, naštěstí ne.
Avatar - white label
26. 3. 2014 19:43
Re: Uberkombi
Všechno ne, ale odkazy k tomu najdu i "poslepu". Zajímavé je, že u verzí s předním pohonem je objem kufru Golfu a A3sb naopak shodný (380 l).