Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen představí dvojče Škody Vision E. Bude to avantgardní crossover

David Bureš
Diskuze (0)
Koncept Volkswagen I.D. crossover bude postaven na stejných základech jako Škoda Vision E. A podobné budou i vnější tvary obou vozů.

Volkswagen chce v následujících letech výrazně expandovat na poli elektromobilů, což nyní dokazuje záplavou konceptů s elektrickým pohonem, kterými chystané produkční novinky prezentuje. Na letošním šanghajském autosalonu uvidíme dalšího z nich, Volkswagen I.D. crossover.

Zatím tu máme první skici i první informace o vozu, který podle všeho bude mít velice blízko konceptu Škoda Vision E, jenž se na nadcházejícím šanghajském autosalonu také představí. Nepůjde přitom jen použití shodné platformy MEB navržené pro elektrická vozidla, ale také o vzhled. V obou případech se bude jednat o sportovně laděné SUV inspirované vozy typu BMW X6. Jmenovitě Volkswagen svůj koncept popisuje jako kombinaci SUV a čtyřdveřového kupé.

Crossover je laděn jako univerzální sportovní elektromobil, což je důvod, proč jeho elektromotory budou pohánět všechna jeho kola. Vedle elektrické budoucnosti Volkswagenu bude koncept rovněž prezentovat autonomní éru značky. I.D. crossover se tak zvládne přeměnit do samořídícího módu, v němž se volant ukryje do palubní desky, aby řidiči uvolnil životní prostor. Místo reakcí řidiče se v tomto režimu bude automobil při jízdě spoléhat na pomoc laserů, radarů a kamer.

Automobilka tvrdí, že Volkswagen I.D. crossover bude důležitým členem avantgardní rodiny elektromobilů, což naznačuje, že se už nyní počítá s jeho sériovou výrobou. Volkswagen nabídne několikačlennou rodinou modelů s elektrickým pohonem, jejíž součástí podle dřívějších zpráv bude právě SUV, ale také MPV a možná dokonce i sporťák. Zatím Volkswagen prezentoval dva koncepty elektrické rodiny I.D., kompaktní I.D. a minibus I.D. Buzz.

Elektrická expanze německé značky má probíhat hlavně mezi lety 2020 a 2025.

David Bureš
Diskuze (0)