Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW T-Roc kabriolet: Bez střechy mu to opravdu sluší!

Stanislav Kolman
Diskuze (25)
Kabriolet vycházející z SUV T-Roc zatím vidíme jen coby práci šikovného grafika, daleko od pravdy ale jistě nebude.

Již dříve jsme vás informovali, že projekt kabrioletu SUV T-Roc dostal od koncernového vedení zelenou. Stavba automobilu odstartuje v roce 2020 v Osnabrücku, kde se tvoří Tiguan a Cayman, tamní zázemí si však propůjčuje i mladoboleslavská Škodovka pro lakování nových Fabií. Do modernizace spojené s novým vozem VW investuje přes dvě miliardy korun.

Volkswagen zatím chystaný kabriolet poodhalil formou první skici, ze které toho mnoho nevyčteme. T-Roc si při uvedení vysloužil pochvalu za vcelku odvázaný design, dá se předpokládat, že sourozenec bez střechy bude ještě o něco odvážnější.

První pohled na možnou podobu kabrioletu nám tak dávají až designové návrhy společnosti Automedia. Ta T-Roc ukazuje se střechou nataženou, ale i zcela dole. A aby toho nebylo málo, vidíme SUV vyobrazené i jako dvoudveřové kupé.

Uvidíme, jak se Volkswagen dokáže porvat s jednou z největších výzev. Tou je nasazení stahovací střechy, která je na SUV mnohdy aplikována na úkor menšího zavazadelníku a skromného prostoru pro posádku ve druhé řadě.

VW segmentu SUV věří, do roku 2020 chce po celém světě nabízet 20 modelů z této kategorie. Daří se zejména Tiguanu, jenž se 720.000 prodanými kusy ročně patří do desítky nejlépe prodávaných aut vůbec a trojice nejžádanějších SUV. Společnost očekává, že za dva roky budou její prodejní objemy tvořit ze 40 % právě SUV.

Stanislav Kolman
Diskuze (25)
7. 4. 2018 09:18
Re: A konečně
Ja znam jen 2. Jeden ma Duster a druhej Mustang
7. 4. 2018 09:17
Re: A konečně
Clovece, pokud se bavime o vzhledu, tak vykrikovat o bukvicich a pritom jezdit v “pomackanym” TT, to je zvlastni ;-)
Avatar - wakantanka
6. 4. 2018 18:02
Re: A konečně
Pocas vyletu do divokej prirody - rozumej polnu cestu - sa bude moct najitel kochat faunou a florou tak ako by isiel peso. Ved aj povodne Gaziky a Jeepy boli vlastne kabriolety >:D
Avatar - _Karel_
6. 4. 2018 14:14
Re: A konečně
:yes:
Ale je to zbytečný. Pro některý chytráky je faktem, že buzíci jezdí v růžovém Beatlovi a nosí kabelku.
A hlavně, že mají úplně jinej vkus než hetero. Takovej teplejší.
Avatar - fOE
6. 4. 2018 13:58
Re: A konečně
Tak schvalne, kazdej z nas zna nejake homosexualy, tak cimpak jezdi?

U me:
Zeny - 1x VW polo, 1x MHD
Muzi - 1x BMW 5 + Audi 100, 2x Audi A3, 1x Mini, 1x Smart + motorka, 1x peugeot (nejaka stara mrcha, 208 myslim) a 1x se prave chysta si objednat mustang v cervene :-)