Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo Trucks pro HZS hlavního města Prahy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Volvo Group Czech Republic dodalo trojici vozidel Volvo FL pro Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy.

Flotilu vozidel HZS hlavního města Prahy rozšířila trojice nejmenších nákladních vozidel značky Volvo Trucks v provedení FL 42 R 8L GVW14 s prodlouženou posádkovou kabinou.

Všechna tři Volvo FL jsou vybavena přeplňovaným vznětovým řadovým šestiválcem Volvo D8K o objemu 7,7 litru s výkonem 210 kW a točivým momentem 1050 N.m. Tato pohonná jednotka je spojena s šestistupňovou automatizovanou převodovkou I-Sync.

Kabiny těchto vozidel vybaveny zvláštní ochranou elektrického, vzduchového i kapalinového vedení pro požární nákladní vozidla. Nízko položené dveře s úhlem otevření 90° usnadňují nastupování a vystupování.

Prostorný interiér je ve standardním provedení schopen pojmout až sedm osob, ale pro potřeby HZS je šestimístný, aby se do něj vešli hasiči včetně vybavení jako jsou dýchací přístroje, přilby, atd.

Všechny komponenty na rámu vozidla jsou umístěny tak, aby dodavatel nástavby mohl prostor plně využít podle potřeb hasičů. Například palivová nádrž je umístěna hned za kabinou, baterie jsou pod kabinou s možností vysunutí, aby se zjednodušil přístup k nim.

Nástavby CAS 20/2000/120 M1T, jimiž jsou vybavena všechna tři Volva FL, jsou od společnosti WISS Czech s.r.o., patřící pod křídla polské WISS Group.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)