Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo XC90 Excellence: Luxus pro čtyři v Evropě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Nejluxusnější vůz v historii švédské značky zažije svůj evropský debut na letošním autosalonu v Ženevě.

Volvo XC90 Excellence se poprvé představilo světu na loňském autosalonu v Šanghaji a nyní se připravuje na svou evropskou premiéru v Ženevě. Švédská automobilka vedle skutečnosti, že se jedná o její doposud nejluxusnější vůz připomíná, že není pouhým výstavním konceptem.

Volvo již nyní zahájilo online prodej tohoto modelu ve Švýcarsku, Francii, Belgii a Lucembursku. V průběhu jarních měsíců se pak dočkají i zájemci v Číně. Následovat pak má ještě v letošním roce spuštění i klasického prodeje v showroomech na dalších trzích a to včetně USA.

Pokud jde o online prodej, tento model kráčí ve šlépějích Volva XC90 First Edition, jež bylo v limitované edici 1927 individuálně číselně označených vozů prodáváno výhradně online prostřednictvím webových stránek značky. Celá série, která měla svým počtem oslavit rok založení automobilky, byla v roce 2014 vyprodána během 48 hodin od zahájení prodeje.

Platforma pro online prodej, která byla vyvinuta na základě úspěšného pilotního projektu pro prodej First Edition, představuje důležitý prvek globální marketingové strategie automobilky Volvo. Tuto platformu bude švédská značka používat při prodeji svých speciálních edicí čím dál častěji a online prodej se po celém světě stane doplňkem klasických autorizovaných dealerství.

Volvo XC90 Excellence vděčí za svůj exkluzivní charakter vděčí mimo jiné rozšířenému i zdokonalenému odhlučnění, využití kůží potažených povrchů, koženému čalounění té nejvyšší kvality a ručně vyráběným křišťálovým skleničkám švédské sklářské značky Orrefors.

Komfort cestujících na samostatných zadních sedadlech s možností nastavení v různých aspektech, s masážní funkcí a se speciálně navrženými opěrkami hlavy je dále umocněn ledničkou, dvěma sklopnými stolky a držáky nápojů s funkcí chlazení i ohřívání.

Součástí výbavy je dále hudební systém Bowers & Wilkins s 19 reproduktory, které mají nabízet bezkonkurenční věrnost reprodukce hudby a funkci prostorového efektu pro pasažéry na zadních sedadlech. Klimatizace je pak vybavena iontovým čističem vzduchu. Ten neutralizuje pozitivně nabité částečky vzduchu (například prach nebo kouř), které se shlukují a následně jsou odstraněny z kabiny.

Volvo XC90 Excellence, jež je postaveno na modulární platformě SPA vyvinuté automobilkou Volvo, je ve standardu vybaveno plug-in hybridním motorem T8 Twin Engine s jízdními režimy Pure, Hybrid a Power.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Avatar - CarlosOstrava
1. 3. 2016 08:20
- to Iver
Omlouvám se, internet v práci mi nedovoluje reagovat přímo na váš příspěvek. ;-\
Každopádně rozhodovat se mezi těmito dvěma vozy musí být fakt kruté :-)
I když jsem velký fanoušek svédské značky, gratuluji ke koupi fantastického RR.
1. 3. 2016 08:17
Re: 4 válce ....
chybí, koupil jsem si místo XC90, RRS
Avatar - CarlosOstrava
1. 3. 2016 08:15
4 válce ....
evidentně tolik opravdových zákazníků netrápí, když jsou schopni prodat skoro 2000 aut za 48 hodin... :-!
Avatar - manitou
29. 2. 2016 18:05
chybí jen ten šepot šetiválce ;-\