Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo XC90 – na návštěvě v ČR

Ondřej Šuch
Diskuze (4)
V pátek jsme měli možnost seznámit se podrobně s prvním exemplářem XC90, který se dočasně nachází na území České republiky...

Robustní XC90 se chlubí především praktičností, kterou mu může závidět i leckteré MPV. Sedadel je pět nebo sedm, přičemž cestující v třetí řadě nestrádají tak, jak by bylo možno očekávat. Solidní prostor pro nohy i pro hlavu doplňují samostatně regulovatelné výdechy klimatizace a množství odkládacích prostor. Poslední řada sedadel se velmi jednoduše zasouvá pod rovnou podlahu.

U prostřední řady zaujme vpřed posuvná středová část s integrovanou dětskou sedačkou, která umožňuje lepší kontakt dítěte v sedačce s osobami vepředu. I v prostřední řadě je místa dostatek, navíc boční dveře jsou na tuto kategorii až nezvykle široké a do velkého úhlu otevíratelné.

Interiér na předních sedadlech se nese v duchu XC70, vyšší stavba karosérie umožňuje lepší posez a menší pocit „utopení“ mezi masivními dveřmi a širokým středovým panelem. Přístroje na středovém panelu jsou vyvedeny v pro Volvo neobvyklé tmavě šedé barvě. Výsuvný displej v horní části přístrojové desky je dobře čitelný i přes absenci jakéhokoli odstínění. Otázkou je, co s čitelností displeje udělá přímé slunce…

Přední sedadla mají výrazné boční vedení a díky zmíněné vyšší stavbě karoserie lze nalézt optimální polohu při řízení i pro jedince nekonfekčních postav. K pohodlí přispívá i elektrické ovládání sedadel s pamětí.

Na první jízdní zkušenosti se můžeme těšit koncem srpna na mezinárodních testovacích jízdách. V ČR bude Volvo XC90 oficiálně uvedeno do prodeje pravděpodobně v říjnu, ale předběžné objednávky jsou přijímány už nyní.

Ondřej Šuch
Diskuze (4)