Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Concept C: Otevřený přístup z Wolfsburgu

Ladislav Čermák
Diskuze (16)
Na ženevském výstavišti bude k vidění i VW Coupé-Cabriolet! (doplněno o 2 plakáty)


Dva roky před očekávanou premiérou následníka populárního otevřeného Golfa, u VW odhalili fotografie nového Conceptu, tentokrát pojmenovaného prostě „C“. C znamená Coupé-Cabriolet a proti současným zástupcům této kategorie přináší další vylepšení – součástí hydraulicky skládací střechy je i rozlehlé střešní okno.

Charakteristické pro novice jsou nadstandardní rozměry; šířka 1,81 a délka 4,41 m naznačují, že pojezd pochází z jinačí společnosti, než z konfekčního segmentu B. Podobná čísla jsme ovšem zaznamenali i mezi neoficiálními informacemi o novém VW Cabriolet, který bude spočívat na podvozkových skupinách budoucího Passata, takže dost možná se v Ženevě setkáme s blízkým bratrancem příštího Golfa (?) Cabrio.

Stylisticky se jedná o derivát dvou dosavadních konceptů – R a T, takže hlavním tahákem je okázalá příď se světlomety, zapracovanými do „L“ modulů a neméně zdobný opačný konec vozu s členitými koncovkami. Neméně přitažlivá je i extrémně dynamická silueta, odvozená od Conceptu R.

Přesně v německém stylu je „přidaná hodnota“ v podobě nadprůměrného prostoru pro čtyři pasažéry, daného vysoce nadstandardními rozměry vozu. Naopak „povinná“ je montáž progresivního přímovstřikového zážehového dvoulitru FSI, naznačená dvěma pořádnými koncovkami výfuku.

Zde si můžete stáhnout plakáty VW Concept C.

Ladislav Čermák
Diskuze (16)