Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Golf V: Snímky interiéru a další informace

Miroslav Kudělka
Diskuze (86)
Premiéra další generace Golfu se kvapem blíží a tak se objevují další informace a očekávané fotografie jeho interiéru i třídveřové verze.

Premiéra další generace Golfu se kvapem blíží a tak se objevují další informace a očekávané fotografie jeho interiéru i třídveřové verze.

K interiéru nového Golfu se asi není nutno příliš vyjadřovat. Lze jej charakterizovat jednoduchými stylisticky čistými liniemi s přehledným uspořádáním všech ovládacích prvků. Žádné neočekávané tvarové výstřelky se nedostavily a tak i nová generace postupuje ve šlépějích svých předchůdců. Pokud koncepce interiéru ničím radikální není, zajímavou novinkou v této třídě je konstrukce dveří. U těch lze poměrně snadným postupem vyměnit poškozený vnější plechový díl, který utrpěl při kolizi. Není tak nezbytně nutné měnit celé dveře, pokud jejich vnitřní struktura není poškozena. Toto řešení je velkým přínosem pro peněženky majitelů.

Další očekávanou fotografií je také třídveřová verze nového Golfu, protože doposud byla známa pouze pětidveřová varianta. Mimochodem na karosérii je použito 70 metrů laserových svarů, zatímco jeho předchůdce jich měl pouhých 5 m.

K již představeným čtyřem motorům z nichž jsou dva zážehové: 1,6 FSI (85 kW/115 k) a „klasický“ 1,4 l (55 kW/75 k) a dva vznětové TDI 1,9 (77 kW/105 k) a 2,0 (103 kW/140 k a mamutích 320 Nm při 1750 ot/min) již byly oznámeny také parametry dalších, které přijdou na trh s menším zpožděním. Budou to opět dva zážehové agregáty tentokrát oba s přímým vstřikováním FSI: 1,4 l (66 kW/90 k) a 2,0 (110 kW/150 k) a jeden atmosféricky plněný vznětový 2,0 SDI (55 kW/75 k)

Volkswagen má s novým Golfem velké plány a očekává za poslední čtvrtletí roku 2003 prodej 135 tis. kusů a v roce 2004 již 600 tis. Uvidíme, jak si nový Golf povede, obzvlášť když jen o několik měsíců později vyjede k zákazníkům i hlavní konkurent od Opelu.

Miroslav Kudělka
Diskuze (86)