Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW má nové využití pro skleněnou továrnu v Drážďanech. Co s ní?

Michal Fokt
Diskuze (11)
Poté, co ve skleněné továrně v Drážďanech skončila výroba Phaetonu, se jedna z výkladních skříní VW neuzavře, bude součástí plánu na odvrácení pozornosti od Dieselgate.

Takzvaná "Gläserne Manufaktur" v Drážďanech byla jedním z megalomanských pomníků Ferdinanda Piëcha, ostatně stejně jako luxusní limuzína Phaeton samotná. Zaměření fabriky z oceli, skla a dřeva na výrobu velkého sedanu s výrazným podílem ruční práce je přitom natolik specifické, že poté, co 18. března opustil linku poslední Phaeton, je pro jinou automobilovou výrobu prakticky nepoužitelná. Nabízelo by se převzetí některou z luxusních značek koncernu VW pro ruční montáž, ale zdá se, že ani tato varianta nenarazila na úrodnou půdu.

Továrna tedy prozatím zůstává uzavřená, otevře se však už 8. dubna, kdy se změní v "chrám elektromobility". Po průšvihu s falšováním emisí u dieselových motorů a souvisejícím splasknutím iluze o jejich "zelenosti" se VW zaměřuje na elektromobily, v nichž vidí potenciál stát se novými imagemakery poté, co lesk na písmenech TDI poněkud zmatněl.

A právě lipská továrna se nově stane atrakcí pro návštěvníky, zajímající se o "elektromobilitu a digitalizaci" v podání značky Volkswagen. Ale toto by mělo být jen přechodné řešení, ředitel Volkswagen Dresden Works Council Thomas Aehlig naznačuje, že by se to skleněné továrny mohla v blízké budoucnosti ruční montáž automobilů vrátit. Proslýchá se totiž, že by se tu měl vyrábět nový imagemaker VW. Elektrický, natürlich...

Michal Fokt
Diskuze (11)
22. 3. 2016 11:43
Re: Imagemaker TDI
Mě to nestálo ani den :-)
22. 3. 2016 10:12
Imagemaker TDI
VW se odvraci od sveho imigemakeru TDI, ktery nedavno velkolepe oslavil 25 let a stal se synonymem pro VW. Snad jim vydelal dost penez po odecteni vsech tech pokut, danovych nahrad za CO2, pravnich poplatku, svolavacich akci a uplatku na lobing za pokrivene emisni EURO normy pro diesely do roku 2015. Nas ostatnich to stalo nekolik let zivota.
22. 3. 2016 09:38
Re: To se mi zdá...
je o folcvagnu a nejakych 100 kilacku je zcela nepodstatnych
22. 3. 2016 06:28
Guten Morgen Herr Fokt
Včera jsem při čtení článku nevěřil vlastním očím, dnes již změněno, měl by jste asi uvažovat o jiné práci pane Fokte
Avatar - sansk8
21. 3. 2016 21:32
Re: součástí plánu na odvrácení pozornosti od DÍZLGLEJT ??
>:-[] Jako pokud Vás pánové tahle práce živí, tak by jste se přece jen pro příště mohli takových kiksů vyvarovat >:D >:-[]