Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výroba VW Passat vázne. Kvůli nám...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (23)
Výrobu automobilů Passat v továrně společnosti Volkswagen v německém Emdenu narušily problémy s dodávkami záklopek pro přihrádky v palubních deskách, které jsou důsledkem požáru výrobní haly jednoho z dodavatelů v České republice.

Volkswagen proto nyní hledá parkovací plochy, kde by dočasně umístil až 20.000 vozů Passat čekajících na dokončení. Informuje o tom agentura DPA s odvoláním na mluvčího podniku.

Volkswagen zatím zřizuje parkovací místa v areálu továrny v Emdenu a v blízkém okolí. "Hledáme další prostory v okruhu až 100 kilometrů," uvedl mluvčí podniku. Předpokládá se, že zajištění dodávek nových záklopek by mohlo trvat několik týdnů.

K požáru haly v ČR podle DPA došlo před třemi týdny, podrobnější informace však agentura neposkytla. Mohlo by však jít o požár továrny na výrobu plastových dílů do automobilů, ke kterému došlo 22. ledna v průmyslové zóně Joseph u Havraně na Mostecku.

Volkswagen, jehož součástí je rovněž mladoboleslavská Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. V loňském roce firma vystřídala japonského konkurenta Toyota v čele světového automobilového trhu, když navzdory skandálu s měřením emisí zvýšila globální prodej o téměř čtyři procenta na rekordních 10,3 milionu vozů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (23)
Avatar - Lojza11
17. 2. 2017 16:18
Re: vsimli jste si?
kdyz si to myslis, nebudu te o tom presvedcovat. Zalezi na tom za kolik prodejce nakupuje auta nebo to je cele. Mezi prodejci jsou velke rozdily. Navic ja jsem se bavil o parkovistich, kde jsou stovky aut a to bezni prodejci nejsou tomu ver. To je jina liga, ti maji smlouvy primo z importerem ci vyrobcem, nikoliv nakym prodejcem. Je rozdil jestli ma kupujici slevu na nove auta 15 nebo 30%.Kdyz budu mit na Supa cca 30% slevu. Budes mi platit mesicne 10 litru po 24 mesicich. Najezd bude tech 40t km za 2 roky. tak za kolik toho supa muzes prodat,aby si neprodelal?Ty cisla nejsou tak spatny-).Pro predstavu jsou automobilky, kde ti na nektere vyssi modely ve vyssich vybavach daji i 40% slevu z auta,kdyz jedes v techto cislech a je jedno jaky tam mas motor ci prevodovku-)
17. 2. 2017 11:08
Re: vsimli jste si?
Lojzo, to nic nemění na tom, že auta z ukončených OL jsou dneska téměř neprodejná.
V lednu jsme brali 12 dvouletých Superbů s nalítanými 45-50 tkm a prodejce nám k tomu málem nabídl i vlastní dceru.
17. 2. 2017 11:04
Re: Volkswagen zastaví výrobu Passatu. Dopyt po ikone klesá
Prodáš to jako výbavový stupeň Junior.
Avatar - Lojza11
17. 2. 2017 04:32
Re: vsimli jste si?
je to tak kdyz obchodu s s auty ve velkem stovky nebo tisice kusu rocne. Aby si dosahl na zajimave ceny vozu, musis je urcitou dobu drzet ve svem vlastnictvi 4-12 mesicu dle typu automobilky. V toto obdobi je nesmis prodat jinemu zajemci. No a kdyz ji nakoupis 500 aut kam je das, nekam na parkoviste. Ztratit se ty auta nemohou. :-)
Avatar - beibej
16. 2. 2017 20:28
Re: vsimli jste si?
toto je jejich buzines plán. Kdyby nechtěli machrovat kolik toho mají, tak by to prodali. >:-[]
Ale to oni nechcou, jinak by to udělali.