Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Yamaha MT-10 Tourer Edition pro cestovatele s výtržnickými sklony

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Yamaha v loňském roce představila model MT-10 jako univerzální stroj s technikou vypůjčenou od špičkového supersportu R1. Letos nabídku rozšiřuje cestovatelsky laděná MT-10 Tourer Edition.

Novinka určená pro letošní sezónu není zcela nový model a vlastně se nejedná ani o nijak dramatickou úpravu modelu MT-10, ale spíše o vyzdvižení jeho univerzálních schopností samotným výrobcem za pomoci několika zajímavých prvků výbavy.

Yamaha MT-10 Tourer Edition se od výchozího modelu odlišuje právě díky nim a jedná se o stavitelný větrný štítek, kryty rukojetí řídítek, komfortnější provedení sedla, dvojici kufrů z materiálu ABS a přípravou pro uchycení navigace. Na přání pak bude pro tento model k dispozici navigace TomTom Rider 410 za zvýhodněnou cenu.

V případě techniky se oproti standardní MT-10 nic nemění a v hliníkovém rámu Deltabox je i zde uložen kapalinou chlazený řadový čtyřválec o objemu 998 cm3 původem z již zmiňované R1, který disponuje výkonem 118,0 kW (160,4 k) při 11.500 min-1 a točivým momentem 111 N.m při 9000 min-1. Tyto hodnoty míří na zadní kolo prostřednictvím šestistupňové převodovky.

Všechny nové prvky výbavy, jimiž se standardně pyšní MT-10 Tourer Edition si mohou pořídit i majitelé standardní MT-10, ale v případě nového modelu mají být cenově výhodnější než jejich dodatečné pořízení.

Yamaha plánuje spuštění prodeje této novinka na evropském trhu ještě v průběhu letošního března. Cena modelu MT-10 Tourer Edition pro český trh nebyla prozatím zveřejněna.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)