Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Začíná nová sezona Octavia Cupu. A na startu bude i Auto.cz!

Martin Machala
Diskuze (12)
Už příští týden se jede první závod Škoda Octavia Cupu na maďarském Hungaroringu. Celé sezony se zúčastní i tým Auto.cz Racing!

Bude to velké. V současnosti je do seriálu přihlášeno devatenáct jezdců… A Octavia Cup se nám začíná i hezky evropsky rozpínat! Ze sedmi závodů se pojedou v Česku dva (oba v Mostě), kromě zmíněného Maďarska nás čeká ještě rakouský Red Bull Ring, německý Oschersleben, Slovakiaring a polská Poznaň. Však je taky startovní pole slušně mezinárodní – najdeme zde polské jezdce, slovenské, jednoho Rakušana a také amerického závodníka Augusta MacBetha. Ten bude jedním z největších favoritů poháru, při předsezónních testech v Mostě zajížděl jedny z nejrychlejších časů, hodně vysoko však byl také Tomáš Pekař (ten loni skončil celkově druhý), počítat musíme určitě taky třeba s Michaelem Vorbou, kterému v minulé sezoně patřila bronzová pozice. „Zájem jezdců o seriál nás samozřejmě těší, nová sezona bude určitě navazovat na tradici Škoda Octavia Cupu, který byl vždy vnímán jako líheň budoucích hvězd českého motosportu,“ uvedl promotér Josef Zajíček ze společnosti Benet Automotive.

Auto.cz na startu!

Kromě toho, že se Auto.cz stalo hlavním mediálním partnerem seriálu, vyšleme na závodní tratě také náš tým. Za volant se posadím já, a jak jsem si vyzkoušel v rámci jednodenních mosteckých testů, bude to hodně vysoká škola řízení. S pohárovou octávií jsem se krátce svezl už loni, v Mostě jsem stihl asi pět koleček. Už tehdy jsem měl ke speciálu s výkonem 265 koní a hlavně kompletně přestavěným podvozkem velký respekt, obrovský nezvyk je hlavně přilnavost v zatáčkách a neskutečně účinné brzdy. Při tomhle oťukávání jsem se s časem na kolo nedostal ani jednou pod dvě minuty…

To výše zmínění chlapci za to umí vzít přece jenom trochu víc, ti nejrychlejší se pohybovali kolem 1,48 minuty na kolo, já se nakonec v závěru testovacího dne dostal na 1,53. No, čeká mě ještě hodně dlouhá cesta!

Na našich stránkách se tak můžete těšit na kompletní informační servis z letošní sezony Octavia Cupu, samozřejmě se podíváme také do zákulisí – na práci mechaniků, přípravy závodů, organizaci nebo třeba denní závodnickou rutinu. Zkrátka, co na jezdce nejen během závodního víkendu čeká. A jako vždy, kdyby vás cokoliv ohledně Octavia Cupu zajímalo, piště do diskuze!

Martin Machala
Diskuze (12)
13. 4. 2017 09:00
Re: Závidím
Moc děkuji za vyčerpávající odpověď. Opravdu je to méně, než jsem čekal. Ale bohužel i tak... :-(
13. 4. 2017 08:30
Re: Závidím
Dobrý den,
to víte, že má! Ceny jsou veřejné, u cupových podniků je to běžná praxe. Auto si můžete buď koupit, nebo pronajímat. Cena kompletně připraveného speciálu je 1.450.000 Kč bez DPH, na Vás pak ale bude sestavit si tým, shánět náhradní díly apod. V poslední době je čím dál rozšířenější právě pronájem, ten přijde na 200.000 Kč bez DPH na celý závodní víkend, přičemž v ceně je vlastně úplně všechno. Auto Vám na okruh přepraví, k dispozici máte mechanika, závodního inženýra a šest pneumatik. Těch šest pneumatik je limit, tedy suchých. Počet mokrých omezený není. A pak ještě startovné, které na rok činí 180.000 Kč.
Je to hodně samozřejmě, na poměry motorsportu to ale vlastně docela jde. Loňský pačejovský rallysprint přišel v Adam Cupu na sto tisíc a to byl jediný ostrý závodní den.
A díky za přání! Úspěchem bude auto nerozbít a postupně zrychlovat. Je to daleko těžší, než jsem si dokázal představit, hlavně v zatáčkách je to auto šíleně rychlé a neskutečně brzdí...
Tak zatím díky!
Machi
Avatar - Dinar
13. 4. 2017 07:25
Re: Pane šéfredaktore,
Možná s tou sebereflexí začni u sebe, tvůj vzkaz se dá velmi snadno chápat jako povýšenecká neuctivost, naprosto zbytečné. :-O
12. 4. 2017 20:27
Závidím
Závidím Vám hrozně moc a přeju nějaký ten úspěch. Asi se nemá moc cenu ptát, na kolik řádově taková sezóna vyjde, stejně předpokládám, že je to moc :'-( Jó měl jsem se asi lépe učit :-)
12. 4. 2017 19:34
Kdo má rád auta....
....musí takový krok ocenit.

Přeji hodně úspěchů. :yes: