Zatímco vy jedete, vaše Audi Q2 surfuje

Prezentace klienta
Když se objeví nové Audi, dá se čekat, že bude po střechu vyzbrojeno moderními technologiemi. Nové Audi Q2 to jen potvrzuje, ale přidává ještě něco navíc.

Nejčastěji skloňovaným pojmem ve spojení s Audi Q2 je konektivita. Audi klade na oblast propojení řidiče s internetem velký důraz a model Q2 je toho důkazem. Stálé připojení na internet není v době smartphonů žádnou výjimkou, stejně jako on-line navigace, sms či telefonování. Už méně obvyklé však je, že se vůz připojí na internet přímo. Aktuální informace z internetu pak využívá pro služby šité na míru řidiči, ať už jde o zjišťování aktuální dopravní situace, počasí v cílových destinacích, volná parkovací místa, zajímavé body na trase (POI), ceny paliva, jízdní řády nebo zpravodajství, internetová rádia a mnoha dalšího. Systém je také schopen propojení se s vaším internetovým kalendářem a emailovým účtem. Velmi komfortní, a to především pro posádku, je vytvoření hotspotu WLAN, tedy vlastní vysokorychlostní wifi sítě, kterou mohou využívat všichni pasažéři vozidla. Především při delších výletech a cestách do zahraničí může být vlastní wifi neocenitelným pomocníkem.

Tím však konektivita Audi Q2 nekončí. Abyste mohli používat i důvěrně známé aplikace z vašeho smartphonu, přichází Audi s pokročilou integrací chytrého telefonu do prostředí vozu. V praxi to vypadá tak, že po připojení smartphonu se jeho určité funkce přesunou do multimediálního interfacu MMI a vybrané aplikace se zrcadlí na MMI displeji umístěném uprostřed palubní desky. Snadno tak můžete například přes Skype uskutečnit videohovor, komunikovat přes WhatsApp nebo poslouchat oblíbené skladby ze služby Spotify. Samozřejmostí zůstává poslech hudby z mobilního přístroje samotného a využívání dalších jeho standardních funkcí s ovládáním ze středové konzole vozu pomocí otočného MMI voliče.

Z vozů vyšších tříd přichází do Audi Q2 luxusní Audi virtual cocpit. Tento 12,3” velký LCD displej vyplňuje téměř celý prostor přístrojové desky před řidičem a zobrazuje buď rychloměr s otáčkoměrem nebo jejich kombinaci s navigací. Působivý je především druhý zmiňovaný mód, díky kterému musíte při jízdě jen velmi málo přesouvat pohled ze směru jízdy. Což platí i o Head-up displeji, promítajícím údaje přímo do zorného pole řidiče. I tam se zobrazují navigační data, informace o aktuální rychlosti a ostatní potřebné údaje.

Významnou novinkou v oblasti jízdních vlastností je progresivní posilovač řízení, kterým jsou standardně vybaveny všechny varianty nového Audi Q2. Převod řízení se mění podle úhlu natočení volantu, což má za následek minimální nutnost otáčení volantem na dálnici či v rychlých zatáčkách a především mnohem menší pohyb volantem na místech, kde po něm bez progresivního posilovače řízení musíte dlouze ručkovat. Proplétáte-li se například úzkými uličkami městského centra, budete mít práci s volantem výrazně ulehčenou. Stejně tak i v případě parkování. Pokud ovšem nenecháte Audi Q2 zaparkovat samotné.

Jízdní vlastnosti vozu můžete měnit zásluhou systému Audi drive select s pěti odlišnými nastaveními vozu. Chcete jet dynamicky? Nebo naopak úsporně? Žádný problém. Pokud si navíc do vozu necháte namontovat adaptivní tlumiče, zde si opravdu vyhrajete.

Audi Q2 je pochopitelně vybaveno řadou asistenčních systémů, které mají pomoci zabránit nehodám nebo případně co nejvíce zmírnit jejich následky. Pomáhají při sledování prostoru kolem vás při odbočování a couvání, udržují vůz v jízdním pruhu, zabrání srážce s chodcem v malé rychlosti a když jde opravdu do tuhého, bleskurychle přitáhnou bezpečnostní pásy, maximálně brzdí a připraví vůz na náraz. Multikolizní brzda poté auto zastaví, aby nedošlo k dalším nárazům.

Nové Audi Q2 je možná jiné ve své nezařaditelnosti do obvyklých kategorií, ovšem mimo tuto výjimečnost je to Audi, jak se patří. I zde můžete počítat s nejmodernějšími technologiemi připravenými zpříjemnit vám pobyt na cestách a podržet vás, když to potřebujete. Takže šťastnou cestu a rychlé surfování.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly