Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Závodní elektromobil Jaguar I-Pace eTrophy se předvedl v akci

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Jaguar to myslí s elektřinou ve svých vozech skutečně vážně a hodlá ji i nadále propagovat prostřednictvím sportovního nasazení. Vedle svého továrního týmu Formule E připravuje značkový pohár elektromobilů I-Pace eTrophy.

Jaguar se od sezóny 2016/2017 účastní šampionátu Formule E se svým vlastním monopostem a na podzim roku 2016 představil koncept elektromobilu I-Pace, který se proměnil v sériový model.

Na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem v září roku 2017 představil Jaguar prototyp závodního I-Pace eTrophy a rovněž i koncept značkového poháru, v němž mají od konce roku 2018 startovat identické elektromobily.

Sériál závodů I-Pace eTrophy má představovat doprovodné podniky pro šampionát Formule E, což znamená, že bude pořádán ve stejných termínech a na stejných městských okruzích. Během jedné sezóny se má uskutečnit celkem deset závodů a na startu každého z nic má stát až dvacet identických závodních elektromobilů britské značky.

Jaguar I-Pace eTrophy se 19. května letošního roku v rámci Formula E Berlin e-Prix poprvé představil veřejnosti v pohybu, když s ním Alejandro Agag, zakladatel a generální ředitel Formula E, absolvoval pět předváděcích kol na okruhu vytyčeném pro elektrické monoposty na berlínském letišti Tempelhof.

Alejandro Agag následně ke své jízdě uvedl, že Jaguar I-Pace eTrophy je skvělým závodním vozem, který přispěje k popularizaci závodů s elektromobily. Závodní vozy pro I-Pace eTrophy připravuje divize Special Vehicle Operations (SVO) se sídlem v britském hrabství Warwickshire. Základem pro tyto vozy je sériový model I-Pace.

Video: Michelin Motorsport

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)