Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva živě: nové Volvo XC70

Nadim Eid
Diskuze (26)
Volvo představilo na autosalonu v Ženevě zbrusu novou XC70. Vůz vycházející z nedávno představeného modelu V70.

Nabízet se bude se dvěma motorizacemi, a to benzínovým šestiválcem 3,2 l 175 kW a dieselovým pětiválcem 2,4 D5 136 kW. Díky nové konstrukci podvozku a standardně dodávanému stabilizačnímu systému DSTC (dynamic stability and traction kontrol) zaručuje cross-over XC70 doboru jízdní stabilitu jak na cestě tak i v terénu. Vůz chce nabídnout více komfortu a stylu než předchůdce. Je standardně vybaven prvotřídním audio systémem Dolby Pro logic II Surround s MP3 přehrávačem, reproduktory od firmy Dynaudio, poslední generací navigačního systému RTI a doplňkovým subwooferem. Bezpečnostní koncepci převzalo nové Volvo z většího modelu S80.

Na trhu se objeví letos v září s tím, že ceny se veřejnost dozví už v červnu. Výroba stávajícího modelu bude dobíhat do podzimu.

Nadim Eid
Diskuze (26)
8. 3. 2007 08:29
Re: JINE VOLVO
Osobne jsem je neporovnaval podle trid, ale spis podle velikosti. Zasadni velikostni rozdily mezi XC70 a Outbackem nejsou +-par cm. Spis jsem je napsal jako konkurenty, protoze jde o verze combi se 4x4 ve zhruba tak stejne velikosti. Nesouhlasim vsak ze mu bude Scout ve svete konkurovat. Ma prece jen podvozek z Golfa, coz Scoutovi ubira na predpokladech. Take rozdil trid je zde prilis markantni. V CR vsak verim, ze lide budou porovnavat Scouta a XC70 ba povazovat je za konkurenty.
7. 3. 2007 13:09
Re: JINE VOLVO
Není o něco menší, Allroad a nové CX70 spadají do vyšší střední třídy, Legacy do třídy střední. Proto se nedá o konkurenci vůbec mluvit. To když, tak je konkurencí pro Outbacka Octavia Scout, která svými rozměry pomalu atakuje střední třídu.
7. 3. 2007 13:06
Re: JINE VOLVO
>:D >:D :yes:
6. 3. 2007 16:56
Re: SCOUT NA DRUHOU
Přesně.
Avatar - Pekelná Micinka
6. 3. 2007 16:41
Re: SCOUT NA DRUHOU
Přesně k tomu jsem se chtěl vyjádřit - snad bude dostupný nějaký "detuning" v barvě okolního plastu. Vzadu by se daly snad tolerovat, ale v předu je to opravdu pěst na voko. Věřím, že Volvo nabídne i verzi bez těchto "okras". Kdyby to aspoň nebyl hliník, který "svítí", ale kartáčovaný a tmavě eloxovaný..