Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zisk Hyundai Motor klesl o 12 procent, překonal však odhady

redakce AUTO.CZ
Diskuze (23)
Čistý zisk jihokorejské automobilky Hyundai Motor klesl v prvním čtvrtletí o 12 procent na 1,69 bilionu wonů (35,3 miliardy Kč). Na výsledku se podepsal pokles prodeje v Číně.

Pro největší jihokorejskou automobilku to je devátý pokles čtvrtletního zisku za sebou.

Čistý zisk za první tři měsíce roku překonal odhady analytiků. Ti v průzkumu agentury Reuters počítali s výsledkem 1,46 bilionu wonů. Příjem společnosti se zvýšil o 6,7 procenta na 22,35 bilionu wonů.

Hyundai je spolu se svojí dceřinou společností Kia Motors pátým největším výrobcem aut na světě. Automobilka se v prvním čtvrtletí potýkala s poklesem vývozu a klesajícím prodejem na rozvíjejících se trzích jako Brazílie, Čína nebo Rusko. V Číně, která je největším automobilovým trhem na světě, se prodej jejích vozidel snížil o desetinu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (23)
26. 4. 2016 23:13
Re: Požaduj po nich náhradní auto.
Aspoň že se to snaží řešit. Někde se stala chyba, pokud ti to nevadí jedině dobře. Hlavně ať je auto v pořádku!!
Avatar - R32
26. 4. 2016 19:16
Re: Požaduj po nich náhradní auto.
Tak potom už len dúfať, že ho pri transporte niekto "neťukol" a teraz ho klepú a striekajú na dielni... :-)
Avatar - bystron
26. 4. 2016 19:11
Re: Hyundai
Promiň ale pokud vošicko-vaňkovské panoptikum stále klesá, tak nikomu chybět nebude. Osamělým důchodcům se probíjející elektrické dečky za 20 litrů nedají vnucovat pořád.
26. 4. 2016 18:36
Re: Požaduj po nich náhradní auto.
Náhradní auto mi po uplynutí deklarované dodací lhůty sám prodejce nabízel - takže nemůžu říci, že by se prodejce nesnažil. Taky mi nabídl nějaké doplňky zdarma, když mu to již samotnému bylo trapné. Náhradní auto jsem odmítl, protože z několika důvodů se mi to nehodí, ale doplňky jsem samozřejmě nepohrdl... :-)
Prodejce pravděpodobně moc dobře ví, kde auto je, ale mlží, protože evidentně někdo v tom jejich tzv. "centrálním skladu" zaspal a zapomenul auto expedovat prodejci - takto to chápu já z informací, které jsem z prodejce postupně tahal jako "z chlupaté deky" :-)
26. 4. 2016 18:30
Re: Poklesy....ani se nedivím... :-)
Děkuji, děkuji - už se něj těším, na kluka jednoho "ušatého" >:D