Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Značka Genesis také dostane sportovní modely N

Michal Fokt
Diskuze (1)
Sportovní divize N nezůstane u ladění vozů značky Hyundai, pustí se i do performance úprav luxusních modelů Genesis.

Hyundai koncem minulého roku představil svou luxusní značku Genesis, jejímž prvním reprezentantem se stane luxusní limuzína G90. Ten rozhodně bude mít dost výkonu a málokdo s ním asi bude chtít dovádět na okruhu. Ale opulentním sedanem to teprve začne a na řadu přijdou i menší vozy, u nichž už lze očekávat, že se jejich majitelé rádi svezou ostřeji.

I to je důvodem, proč se sportovní značka Hyundaie "N" zaměří i na produkty značky Genesis. Slíbil to alespoň Albert Biermann, bývalý vysoký manažer BMW M a současný šéf vývoje výkonných modelů korejské automobilky. "Pod-značka N pracuje pro obě značky, měli byste se tedy připravit na vysokovýkonné verze N vozů Hyundai i Genesis", vcelku jednoznačně oznámil Biermann. Dokonce upřesnil, že Genesis N bude více než jeden a s ohledem na zaměření G90 k ním asi luxusní limuzína patřit nebude.

Úkolem N přitom nebude pouze zvýšit výkon stávajících modelů, ale udělat z nich skutečná sportovní auta, schopná ostrého nasazení na závodním okruhu. Jedním z nich bude stoprocentně model G70, což s největší pravděpodobností bude auto velikosti současného Hyundaie Genesis a pokud dostane také odvozenou verzi kupé, máme tu už "více než jedno" auto. Lze také očekávat, že trošku té šťávy dostane i menší z dvojice připravovaných crossoverů.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - 3_diamanty
14. 1. 2016 13:49
mohlo by to fungovat
genesis uz nema na kapote ziadne pokrutene H .... ako luxusna odnoz po vzore lexusu ( toyota ) ci povedzme infiniti ( nissan ) to vidim nadejne.... aj tu to takto funguje a celkom uspesne.... ;-)

to paradne nove kupe LC500 od lexusu by si iste konkurenciu od genesisu zasluzilo..... nech nie take osamotene .... boze ale je uzasne :yes: