Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Značkové pohřebiště Porsche v Texasu. Kde se vzalo?

Michal Fokt
Diskuze (2)
Místo posledního odpočinku pro sportovní roadstery ze Stuttgartu - kde se na jednom místě v Texasu vzaly?

Vrakoviště, pohřebiště, neobvyklá automobilová sbírka havarovaných Porsche Boxster nebo nějaký umělecký záměr? Při návštěvě tohoto místa v Texasu, kam se podíval americký Road & Track, vás může napadnout ledacos, faktem ovšem zůstává, že jde o místo posledního odpočinku pro velké množství stuttgartských sporťáků. O některých dinosaurech a dalších zvířatech je známo, že často chodí umírat na jedno konkrétní místo, ale že by se to týkalo i poršáků?

Co se za tím skrývá, odhalil až majitel této sbírky. Je to prozaičtější, než byste si možná mysleli, šlo čistě o byznys. Začalo to tím, když John Wood sháněl brzdy na porsche a zjistil, že je levnější koupit celé havarované auto, než tyto konkrétní díly. A tak si místo toho koupil celý vrak. A pak další, další a další. Když někdo potřebuje, konkrétní díl z některého z nich vymontuje a prodá, už jich takhle poslal do světa 986.

Jenže jak už to bývá, nezůstane jen u původní myšlenky. Zdá se, že Johna boxstery poněkud pohltily. Sice zdroj neuvádí, kolik aut nyní ve sbírce je, ale... Moment, napsal jsem "ve sbírce"? Ale ano, pan Wood totiž doufá, že se mu povede nashromáždit časem stovku vraků. Tak tohle už nebude jen o byznysu s použitými díly.

Michal Fokt
Diskuze (2)
27. 9. 2016 23:54
havarovaná?
Ta auta vypadají více jako rozebraná než havarovaná? A určitě normální milovník aut by je takhle nepovaloval nepřikrytá někde venku, to vypadá spíše na "rychlé prachy"...
27. 9. 2016 21:47
986
Jaká náhoda, že prodal zrovna tolik dílů :-)