Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

AC Schnitzer upravil BMW 6 Gran Coupé

Aleš Dragoun
Diskuze (5)
Pozornosti slavného úpravce vozů BMW AC Schnitzer neunikla ani nedávná novinka mnichovské automobilky: Gran Coupé řady 6.

V Cáchách (Aachen) se soustředí jak na motory, tak i podvozek a aerodynamiku auta s kódovým označením F06. Tomu sice leckdo včetně automobilky říká kupé, ve skutečnosti jde ovšem o sportovně laděný sedan. Jenže, komu je to málo, může s klidem otevřít katalog AC Schnitzer a začít zaškrtávat... Stranou zájmu nezůstává ani vnitřní prostor.

Nejdříve se ale podívejme na motory. Zážehová verze 640i posílila navíc o 40 koní, má tedy místo sériových 235 kW (320 k) celých 264 kW (360 k). Turbodiesel 640d se dostal po úpravách na stejnou hodnotu, ovšem z 230 kW (313 k), což znamená rozšíření „stáda“ dokonce o 47 koní.

Podvozky mají nižší pružiny a tlumiče, takže vozy sedí blíže asfaltu. Kola jsou rovněž vlastní výroby o velikosti od 19 do 21 palců. Je jich celkem jedenáct druhů ve stříbrném či černostříbrném provedení. Na přední nápravě za nimi najdeme kotoučové brzdy, do kterých se zakusují osmipístkové třmeny. Logicky vyžadují montáž jiných destiček.

Samozřejmostí jsou i úpravy aerodynamiky, optické kity obsahují přední spoiler, nástavce prahů a ochranný film proti odletujícím kamínkům. V nabídce je chromovaná maska chladiče ve dvou verzích. Vzadu se pak nacházejí od série odlišné chromované koncovky výfuků.

A interiér? Hliník se protentokrát neodstěhoval do Humpolce, nýbrž na německý severozápad k belgickým hranicím. Jsou z něj pedály, opěrka levé nohy i ovladač systému iDrive. Celek doplňují kromě volantu AC Schnitzer Evo také velurové koberečky.

Aleš Dragoun
Diskuze (5)
17. 7. 2012 12:32
Neprznit úpravami...
... aspoň ne těmi vizuálními... v originále je to přesně to, co to má být...
Avatar - fOE
17. 7. 2012 10:56
Re: Po dlouhý době baworák
no zrovna hamann bych zaradil na naprosto stejnej level jako AC... nevidel jsem od nich jedinou povedenou upravu (ikdyz to je hodne subjektivni)
16. 7. 2012 23:07
Re: Po dlouhý době baworák
Jo máš recht, AC mě nikdy nějak neoslovoval natož abych jásal ale tohle se mi fakt líbí. Nemůžu za to. :-)

PS: je fakt, že ta spodní mřížka by měla bejt černá.
16. 7. 2012 20:08
Re: Po dlouhý době baworák
čoveče nemáš tam jiný fotky? Schnitzrovský úpravy mně vždycky dostávaly svojí kýčovostí. Ten gril vepředu, to mi k bavoráku vůbec nepasuje. Kola jsem od nich viděl taky hezčí, i když na takový Breyton se to nechytá vůbec.
Pěkný paket na BMW umí udělat Rieger, Prior Design, Hamman...
16. 7. 2012 17:11
Po dlouhý době baworák
tak, jak si představuju a tak jak jsem tuhle značku vnímal kdysi. Za mě určitě :yes: :yes: :yes:

Kdyš to shrnu: jednoduchý, čistý design bez nějakých kudrlinek a jiných podobných kýčů, agresivní a vyvážený pohled ve všech směrech. :yes: :yes: :yes: