Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

ADAC Kundenbarometer 2012: Němci jsou nejspokojenější s BMW, boduje i Škoda

Diskuze (65)
V průzkumu mezi majiteli aut v Německu vedou hlavně prémiové značky, z těch dovozových patří k nejlepším česká automobilka.

Němci mají nejraději BMW a nejméně spokojení jsou u našich západních sousedů s Chevrolety. Tak se dá jednoduše shrnout výsledek průzkumu Kundenbarometer, ve kterém se německý autoklub ADAC dotazoval více než 20 tisíc majitelů aut na jejich spokojen s vlastním vozem.

Otázky směřovaly na spokojenost s jízdními vlastnostmi, poměrem cena/výkon a kvalitou služeb servisu. Roli hrála i „věrnost značce“, kterou má nejvyšší Mercedes (62 %), následovaný Volkswagenem (55 %) a Suzuki (49 %).

V celkovém hodnocení nejlépe zabodovalo mnichovské BMW, ze 100 možných získal 77,6 bodů. V těsných odstupech následují Audi, Mini, Mercedes a další značky. Na opačném konci tabulky najdeme Chevrolet a Fiat.

Neméně zajímavé je hodnocení jednotlivých modelů. Zde zvítězilo BMW X3 s počtem 80,7 bodů. Majitelé si dříve nejčastěji stěžovali na komfort tlumení a kvalitu použitých materiálů. Obojí se s novou generací výrazně změnilo a tím si X3 pojistila vedoucí pozici. Naopak nejmenší spokojenost panuje mezi majiteli Chevroletu Spark.

Úspěchy ale neslaví jen BMW, velmi dobrých výsledků dosáhla i Škoda. Celkově desáté místo toho moc nevypovídá, protože takový Roomster zvítězil v kategorii kombi se zvýšenou střechou. Toto umístění je zároveň jediným vítězstvím importovaného modelu v letošním ročníku německé ankety.

Mezi miniauty vyhrál Smart, další kategorie ovládlo Audi – konkrétně A1, A3 a A5. Vyšší střední třída znamená druhý úspěch mladoboleslavských: Superb se umístil na třetím místě, po BMW řady 5 a Audi A6 nejlepší neprémiový sedan v žebříčku.

Nabitý segment SUV u německých majitelů vyhrálo BMW X3, Škoda Yeti zde dosáhla na páté místo, když se před ní umístily Audi Q5, BMW X1 a VW Tiguan.

adac novemodely adac novemodely

ADAC Kundenbarometer 2012 - 10 nejlepších
Modelpočet bodů (max. 100)
BMW X380,7
Audi Q580,5
BMW 5er-Reihe80,1
Audi A379,6
Audi A579,5
VW Scirocco79,2
Audi A679,2
Skoda Superb78,8
Audi A478,8
BMW 3er-Reihe78,4

ADAC Kundenbarometer 2012 - 10 nejhorších
Modelpočet bodů (max. 100)
Chevrolet Matiz51,8
Chevrolet Aveo59,3
Suzuki Alto59,5
Fiat Punto60,4
Chevrolet Spark61,5
Fiat Panda61,8
Peugeot 20662,8
Ford Ka63,2
Renault Clio III63,9
Citroen C364,1

Diskuze (65)
Avatar - white label
29. 10. 2012 23:42
Re: Měřák ADACu
Ano ano, ...liber kunde, achtung die kur.ve!.
A když jsem někdy v polovině osmdesátých let přijel poprvé do Itálie, tak tam to bylo ještě lepší, ti rovnou říkali zatáčce "kur.va". Když jsem tam jednomu kuchaři prozradil, že česky kur.va znamená italsky puttana, tak začal lítat po kuchyni a volal na pomocnou kuchařku (foneticky): "tu sej (ty jsi) kur.va, tu sej kur.va..." a ona si klepala na čelo, jestli se nezbláznil..., že jako co má být, že je zatáčka/zákruta.
>:-[]
Pozice rendlíku
je v této tabulce nadhodnocená. Ve skutečnosti patří tyhle kreatury mezi úplně nejhorší krámy na trhu. Když uvidíte na silnici rendlíka, zejména Blio, koukejte se mu ve vlastním zájmu vyhnout velkým obloukem.
Avatar - VL4D
27. 10. 2012 20:30
Re: mazda...
Poslyš, co ti vadí na tom, že někdo má rád německá auta?

Kdybych byl jako ty, hned bych napsal, že jsi rozumově nedospělej jedinec, protože nemáš stejný názor, jako já. Ale neudělám to, protože Mazdu uznávám - jsou to skvělá auta a z Japonců jsou mi právě Mazdy nejsympatictější, a nechci vypadat před ostatními tak, jako ty...

Vysvětli mi rozumně, jak si dospěl k takovému názoru? Ty si myslíš, že jenom vy, kteří jezdíte na japonských autech, jste rozumní? A my všichni, kteří rádi německá auta, jsme rozumově nedospělí? A ještě, co je to „dýmovnice“? (Jen tak pro zajímavost.)

Tak kamaráde, nevím jak dlouho jsi přemýšlel, než jsi to napsal, ale přeji ti mnoho šťastných kilometrů, a hlavně to, aby ses naučil vycházet s lidmi, a né podle toho, na jakém autě jezdí. Propásl jsi možnost být ticho a neudělat ze sebe blbce, ale co už...
Avatar - woody-alien
27. 10. 2012 14:12
Re: Měřák ADACu
>:D Už jako malého kluka mě zaujal úvod mnohých německých katalogů - "Lieber kunde" >:D Předpokládám, že se tenkrát ještě o možnostech měření spíš jen vášnivě diskutovalo.... ;-)
Avatar - Aladeen
27. 10. 2012 10:00
Re: mazda...
Mazdy sú kvalitné , športovo ladené autá ktoré vydržia skoro všetko .... ;-)