Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Akční spot Toyoty znovu poodhaluje GR Corollu. A utahuje si z nudných reklam

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Další měsíc, další nenápadná připomínka chystané Toyoty GR Corolla. Tentokrát formou mimořádně povedené reklamy.

Japonská automobilka se na nejnovější produkt své sportovní divize GR rozhodla lákat netradičním způsobem. Nepublikuje tradiční siluety a „špionážní“ snímky, jak jsme zvyklí u jiných značek, ale ostrou Corollu vždy nenápadně schová někam do rohu.

Důkazem je i nejnovější spot pro Spojené státy. V něm hraje prim nová GR86 řádící v nákupním centru. Vedení Toyoty a divize GR sleduje reakce vybraného vzorku lidí na nejrůznější záběry. Zatímco u akčních scén jsou jako u vytržení, při vyzdvihování bezpečného parkovacího manévru (který si prosadili kravaťáci) díky zadní parkovací kameře se mohou unudit. Je to vlastně vtipné a originální popíchnutí do automobilových reklam, které se soustředí především na bezpečnost a praktičnost aut, zatímco jejich zábavnou stránku často ignorují.

Ale zpátky ke sportovní Corolle. Jak už u příspěvků Toyoty bývá zvykem, ani tady toho nevidíme moc. Až v samotném závěru čtyřminutového spotu je nejprve GR Corolla zachycena v jedné z výloh. Když se pak žena z vedení společnosti při pohledu na Supru a GR86 zmíní, že by to chtělo třetí auto do party, rozsvítí se zadní světla Corolly.

Na oficiální podrobnosti si ještě musíme počkat. Předpokládá se ale, že po vzoru GR Yarisu dostane i nasupená Corolla 1,6litrový tříválec, jenž by v nejostřejší specifikaci mohl dosahovat na výkon 200 kW (260 k). Stejně jako u menšího sourozence se i tady počítá s pohonem všech kol a šestistupňovou manuální převodovkou. Všímaví fandové registrují upravenou příď s pozměněnými otvory pro nasávání vzduchu. Otázkou zůstává, jak dlouho na novinku ještě budeme muset čekat.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - petr petrumr
24. 3. 2022 20:46
kolegové
kolegové z aurorevue nemají toyotu v lásce a píší z donucení, vy už se těšíte a zase bude video s nefalšovaným usměvem.