Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alan Mulally zůstane v čele Fordu, k Microsoftu nepřestoupí

Jan Mička
Diskuze (3)
Šéf Fordu Alan Mulally zůstane u Fordu. Ukončil tak spekulace o jeho přestupu k Microsoftu.

Alan Mulally zprávu uvedl v noci na dnešek. Ve funkci generálního ředitele automobilky Ford zůstane minimálně do konce roku, čímž vyvrátil spekulace o jeho možném přestupu na vedoucí post společnost Microsoft. V rozhovoru pro agenturu AP sdělil, že není potřeba se o jeho pozici bát, a že je připraven dále sloužit automobilce Ford.

Informaci, že se Mulally vyskytuje mezi hrstkou zájemců o místo v Microsoftu, uvedl loni v říjnu portál All Things Digital. Pro tento post měl navíc největší předpoklady. V minulosti totiž pomáhal dosavadnímu šéfovi Microsoftu Stevu Ballmerovi v restrukturalizaci a vedl společnost BAC (Boeing Commercial Airplanes).

V říjnu zveřejněná informace o Mulallyho odchodu z Fordu byla navíc doprovázena nesplněním závazku, že zůstane ve vedení minimálně do konce roku 2014. Samotné zprávy o letošním setrvání ve funkci proto zdánlivě nepřinášejí nic nového, do Microsoftu by totiž mohl „utéct“ až po uplynutí lhůty. Společnost ale v prosinci uvedla, že počítá se jmenováním nového šéfa na začátku letošního roku.

Jan Mička
Diskuze (3)
9. 1. 2014 09:13
Re: Možná dobrá zpráva pro Microsoft,
Takze sa Ford asi nepripoji ku Googlu, ale ostane na Microsoftovej platforme:
*/open-automotive-alliance-rozsiri-sys…
Avatar - Berenika ANTIDIESEL
8. 1. 2014 20:22
Re: Možná dobrá zpráva pro Microsoft,
No ještě aby tak. Windous Model 8 úplně stačíli ...
Avatar - Midlosek
8. 1. 2014 19:28
Možná dobrá zpráva pro Microsoft,
ale nic dobrého pro Ford :-(