Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo 4C Concept: Do výroby v roce 2013

Diskuze (25)
Projekt Alfa Romeo 4C nabírá roční zpoždění. Ve Frankfurtu se představí alespoň jako koncept.

Alfa Romeo na frankfurtský autosalon přiveze opět sportovní 4C Concept s motorem uprostřed. Proti ženevské premiéře na jaře tohoto roku se změní barva – místo typické rudé tentokrát Italové vsadí na kovově stříbrnou.

Mezitím hbitá Alfa získala ocenění německého AutoBildu za nejhezčí koncepční vůz roku.

Designéři se při navrhovaní 4C inspirovali v minulosti značky a vypůjčili si samozřejmě řadu stylistických prvků od 8C Competizione. V konstrukci konceptu dvoumístného kupé s motorem uloženým před zadní poháněnou nápravou se v hojné míře uplatnil karbon i hliník. Hmotnost vozu je 850 kg, rozložená mezi nápravy poměrem 40:60.

Kupé s celkovou délkou 4 m a rozvorem náprav 2,4 m je poháněno přeplňovaný zážehovým čtyřválcem 1750 TBi poskytujícím výkon nad 147 kW (200 k). S motorem spolupracuje automatická dvouspojková převodovka Alfa TCT se suchými spojkami a kupé je samozřejmě vybaveno systémem DNA.

Nejvyšší rychlost má být 250 km/h, akceleraci z 0 na 100 km/h Alfa slibuje pod 5 sekund a poměr váha/výkon 4 kg na koně.

Původně se uvádělo, že zahájení prodeje sériového provedení 4C plánuje Alfa Romeo na rok 2012 a jeho cena by se měla pohybovat kolem milionu Kč. Nyní automobilka plánuje uvedení na trh v průběhu roku 2013, cena zatím oficiálně upřesněna nebyla.

Diskuze (25)
22. 12. 2011 15:17
Re: tak zase trochu objektivity...
NO a je to tady:
[odkaz]

>:D
Avatar - Dinar
30. 8. 2011 14:55
Re: Kritici odkladů 4C, buďte trochu objektivní
Nechce se mi věštit, mám obavu, že by karty nic dobrého neukázaly, nezbude než si počkat, a doufat, že je to třeba tak, jak říkáš.
Avatar - Dinar
30. 8. 2011 14:53
Re: tak zase trochu objektivity...
Mě je úplně jedno, čím se živíš, píšu o tom, že nerozumíš autům, to je celé, tvým koníčkem, na rozdíl od většiny diskutujících na auto.cz, nejsou auta, tvým koníčkem hraničícím s posedlostí je Fiat. ;-)
30. 8. 2011 14:39
Re: tak zase trochu objektivity...
Cituji: "Fiat je nejlepší"

No vidíš to.. a pak že to nejde... Objednáva na C4 zde avizovaná (a nemyslím tím citroen), pozitivní přijetí Pandy a na závěr citace.. Fiat je nejlepší... No, ono to s tebou nakonec půjde.. a tvá láska ke mě neutuchne ani v budoucnu...Dyť já...., já tě mám taky rád...
>:-[]

P.S. O tom kdo čemu a jak rozumí (předpokádám, že i ty máš nějaký obor, ve kterém se orientuješ a který tě živí).... můžeme někdy podebatovat... ,ale nemyslím si, že by na to tady byl vhodný prostor... Zakončil bych to slovy... To co ty si myslíš o mě, je zhruba na stejné úrovni jako to co si myslím já o tobě... A tím bych to uzavřel. Tvé ventilování názorů na mě si myslím, že ostatní chtějí být ušetřeni. ;-)
30. 8. 2011 14:24
Re: Kritici odkladů 4C, buďte trochu objektivní
.... jestli to právě není tak, že spoždění velké Julči je právě tím důvodem, proč se nespěchá se 4C.... Na co teď přijít s image-novinkou, když se lidi zvědavě přicházející do showroomu nebudou moci podívat i na jiné modely? (Mito a Jůlinka už jsou etablované, těm 4C moc nepomůže). Je logičtější na 4C netlačit a představit ho až v době, kdy se bude vědět, kdy bude velká Julča a nějaké ty SUV.... Pro tyhle novinky je platný termín přelom 2012/2013 (SUV dřív, sedan později), takže okrajové 4C má čas. Navíc o tom, že to auto opravdu bude až v druhé půlce roku 2012 se píše podle mě už tak půl roku. Akorát někteří pisálci furt víří vodu, že "bude snad" už letos atd. atd.

Jinak je ale pravda, že je nesmysl představit tak žádoucí koncept, jakým je 4C, dva roky před tím, než dorazí do showroomů.....

;-\