Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo chystá renesanci zeleného čtyřlístku

Michal Fokt
Diskuze (17)
Zelený čtyřlístek a označení Quadrifoglio Verde nám v posledních letech trošku degradovalo, Alfa ale slibuje, že jej budou dostával pouze opravdu špičkové sportovní verze.

Sivocciho zelený čtyřlístek pro štěstí se v průběhu historie stal, stejně jako červený lak karoserie, u Alfy Romeo synonymem pro motoristický sport a od něj odvozené výkonné sportovní verze. Ale jak v průběhu času upadala automobilka sama, Quadrofoglio Verde se vytrácel a když se objevil, tak na autě, které tepovou frekvenci příliš nezvedlo, naposledy se tak stalo v případě Giulietty.

Teď ovšem Fiat slibuje velký návrat značky v jejím bývalém lesku a pokud jsou informace nizozemského časopisu Auto Visie správné, pak se úměrně těmto změnám zvýší kredit Quadrifoglio Verde. Zelený čtyřlístek by propříště měl být vyhrazen jen pro opravdu výkonné a skutečně sportovní verze značky. Lze tedy očekávat jeho debut v hardcore verzi nového sedanu střední třídy, známému zatím jako Giulia, jenž by měl dostat dvakrát přeplňovaný V6 od Ferrari.

Vše, co si svými schopnostmi nezaslouží zelený čtyřlístek v bílém trojúhelníku a přitom to má jisté sportovní ambice, by mělo nést propříště označení Veloce, použité poprvé u modelu Giulia Sprint GT Veloce.

Michal Fokt
Diskuze (17)
6. 6. 2015 14:57
Expo
Nevyužít k tomu Expo v Miláně, by byla asi hloupost
5. 6. 2015 21:42
nové logo, muzeum i auto
Jelikož na muzeum Alfa Romeo v Arese dnes osazovali nápis Alfa Romeo, tak lze předpokládat, že v den jeho otevření, bude i World premiéra onoho nového auta. Auto bude mít i nový, resp. přepracovaný znak AR.
5. 6. 2015 21:09
Re: Alfa slibuje
Jo, poměr zpráv jasně vede... ;-)
5. 6. 2015 15:29
Re: Začínám být
No Fiat Aegeu se jim taky podařilo dobře skrývat, i když je fakt, že těžce maskované prototypy nafocené byly. Je fakt možné, že toho 24.6. ukážou ještě jen maketu 1:1 :-!
5. 6. 2015 15:10
Ale už!
Doufám, že se Giulie taky někdy dočkáme. Jako píšou kolegové výš. Nikde žádný prototyp...
Doufám, že Alfa nedopadne jako další ze skvostů v propadlišti dejin (jako Lancia).