Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo Giulia: První ukázka před středeční premiérou

David Bureš
Diskuze (180)
Nová Alfa Romeo chce konkurovat luxusním modelům střední třídy, jako je BMW 3 a Cadillac ATS.

Dlouho očekávaná premiéra nastane konečně tento týden. Alfa Romeo ve středu 24. června představí nový model střední třídy, kterému se zatím přezdívá Giulia. Novinka se prozatím představuje na první upoutávce.

Upoutávku zveřejnilo nizozemské zastoupení Alfy Romeo na svém účtu na Twitteru. Na snímku se za velkým logem italské značky ukrývá nový vůz, který je však výrazně rozmazaný. Je však znatelná vertikálně umístěná maska chladiče s tradičním trojúhelníkovým tvarem nebo úzké světlomety.

Křivky Alfy Romeo Giulia tak nadále zůstávají skvěle ukrývaným tajemstvím, a to i díky tomu, že malý vývojový tým na autě pracuje ve speciálním areálu poblíž Modeny. Na veřejnost zatím vypluly vlastně jen špionážní fotografie pečlivě zamaskovaných prototypů. Z nich vyplývá, že Giulia bude podle očekávání kompaktnější a kratší než Maserati Ghibli.

Nový model s interním označením Typo 949 (některé zdroje uvádějí též 952) bude postaven na platformě s pohonem zadních kol, která použije prvky zmíněného Ghibli. Pod kapotou se objeví čtyřválcové a šestiválcové motory. Konstruktéři přitom údajně pracují na to, aby se Giulia (pokud se tak auto bude skutečně jmenovat) minimálně vyrovnala svým zavedeným soupeřům.

Alfa Romeo předvede nový model tuto středu na světové výstavě Expo v Miláně, přesně v den oslavy 105. narozenin značky. Proslýchá se, že na této akci bude představena pouze vrcholná varianta (zřejmě s označením Quadrifoglio Verde), zatímco zbytek portfolia bude prezentován až na podzim ve Frankfurtu nad Mohanem. První kusy Giulie mají na trh dorazit před koncem roku.

Nová Alfa střední třídy je dlouho očekávaným vozem. Na trh měla původně přijít v roce 2011, kdy se přestal vyrábět její předchůdce, model 159, její příchod se ale postupně odsouval. Důvodem byla změna koncepce, z předokolky na zadokolku, přepracovával se i design, s původním návrhem totiž nebyl šéf koncernu FCA Sergio Marchionne spokojen.

David Bureš
Diskuze (180)
23. 6. 2015 22:46
Re: Vypadá luxusně
.....a verze QV bude mít 510 koní.
Avatar - Hammunasakra
23. 6. 2015 21:38
Re: nástupce 159
:yes: >:D
23. 6. 2015 21:16
Vypadá luxusně
[odkaz]

Jeste jsem zvedavy na predek, ale zzatim :yes:
23. 6. 2015 20:09
Re: na fotke sa skrýva
tady ji máme:) a navypadá vůbec zle:))
[odkaz]

[odkaz]
23. 6. 2015 19:48
Re: nástupce 159
V nafte tim tuplem >:D :yes: