Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo GT Quadrifoglio d'Oro: Speciální edice jen pro Japonsko

Dariusz Szynder
Diskuze (14)
Při příležitosti stého výročí značky Alfa Romeo připravila firma pro japonský trh speciální verzi modelu GT. Quadrifoglio d'Oro je nejlépe rozpoznatelná podle zlatých čtyřlístků na bocích.

Model Alfa Romeo GT Quadrifoglio d'Oro byl připraven speciálně pro japonský trh při příležitosti stého výročí značky. Jak název napovídá, auto je rozpoznatelné podle zlatých čtyřlístků na bocích, které jsou parafrází klasických zelených čtyřlístků u sportovních modelů Quadrifoglio Verde.

Kupé GT ve verzi Quadrifoglio d'Oro se pohybuje na speciálně navržených litých kolech s pneumatikami o rozměru 235/40 R 18. Dalšími speciálními doplňky jsou chromovaná lišta na předním náraníků, červené brzdové třmeny, uvnitř pak sportovní sedadla a hliníkové pedály.

Vůz je poháněn výhradně dvoulitrovým benzínovým motorem 2,0 JTS s přímým vstřikováním o maximálním výkonu 122 kW. Agregát je spřažen s pětistupňovou robotizovanou převodovkou Selespeed.

Alfa Romeo GT Quadrifoglio d'Oro bude prodávaný v přepočtu za 850 tisíc korun. Celá série je omezená šedesáti kusy.

Výroba celé modelové řady Alfa Romeo GT se po šesti letech pomalu blíží ke konci. Podle zveřejněného strategického plánu se dvoudveřová Alfa klasických tvarů přestane vyrábět na přelomu let 2010 a 2011. Oficiálně automobilka ani nechystá nástupce, spekuluje se však, že by časem mohlo vzniknout kupé odvozené od hatchbacku Giulietta.

Dariusz Szynder
Diskuze (14)
Avatar - pocitac
8. 8. 2010 21:41
Re: Divné
Tak díky za rozšíření obzorů pánové, nečekal bych, že je Alfa v Japonsku tak oblíbená. Spíš bych to viděl na slušnou exklusivitu a něco pro opravdické, japonské fajnšmekry ;-)
8. 8. 2010 16:29
Re: Divné
Údajně v Jp. mají i automaty na prodej použitých dámských kalhotek(nevypraných). Jsou to prostě požitkáři.
8. 8. 2010 15:36
Re: Divné
myslim, ze dvoulitr se 122 kw zas tak "zastaraly" nebude:)
Avatar - euro89
8. 8. 2010 10:06
Re: Divné
V japonsku jsou všechny italský značky hodně populární. Kdo tam má třeba starý Lancie, Maserati, nebo Alfy Romeo, je to tam braný jako symbol bohatství. Třeba na těhle stránkách jich je dost:
[odkaz]
Hlavní výhoda auta z japonska je, že jsou v lepšim stavu, než seženeš kdekoliv v Evropě.
7. 8. 2010 23:52
Re: Divné
Hele, ale vem si pana okinawu, že vůbec ví o něčem, jako je Alfa, ne? ;-) Jenže to je něco jinýho, než jsem myslel... Teď to asi nenajdu, ale u nich vážně frčí ten tuning a fandovství ke značce a krom aut vím bezpečně, že japonci platí největší rakety třeba za starý kytary, jako je Fender Strat 54 rok, kdy se začaly dělat a nějakejch 50t baků u nich není problém... Záhadná země. :yes: