Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo potvrzuje nástup nového šéfdesignéra, připisuje mu renesanci Seatu

Ondřej Mára
Diskuze (11)

Novým šéfdesignérem italské automobilky se od prvního července stane Alejandro Mesonero-Romanos, bývalý šéfdesignér Seatu a viceprezident designu Dacia.

Automobilka Alfa Romeo dnes konečně ukončila spekulace ohledně jejího nového šéfdesignéra, kterým se od prvního července skutečně stává Alejandro Mesonero-Romanos. Jeho úkolem by se pak měl stát dohled na modernizaci a elektrifikaci značky, která chce navázat na slavnější časy své více než 110leté historie.

Mesonero-Romanos přechází do Alfy Romeo z pozice viceprezidenta designu značky Dacia, kde však vydržel jen rok. Do skupiny Renault totiž přešel krátce poté, co v jejím čele stanul Luca de Meo. S ním přitom spolupracoval i během svého působení v Seatu a Cupře, kde zastával pozici designového ředitele od roku 2011.

Příchod Alejandra je pro Alfu Romeo obrovskou příležitostí. Alejandro Mesonero-Romanos je velkým automobilovým nadšencem a v Cupře odvedl skvělou práci. S designérským týmem se těšíme, až s ním začneme spolupracovat,“ uvádí v tiskové zprávě Jean Pierre Ploué, designový šéf automobilky Stellantis, pod kterou Alfa Romeo spadá.

Automobilka v tiskové zprávě také zmiňuje, že právě Mesnero-Romanos a jeho odvážný styl stojí za renesancí značek Seat a Cupra. Jako šéfdesignér se přitom podílel například na tvarech modelů Seat Ateca, Arona, Tarraco, Ibiza nebo Leon. Pro Cupru pak řídil design modelů Tavascan a Formentor.

Během svého působení ve značce Dacia se měl podílet na vzniku konceptu Bigster, více toho však během svého ročního působení pravděpodobně nestihl. Jeho odchod pak měl být poměrně nečekaným zklamáním i pro šéfa skupiny Renault.

Ondřej Mára
Diskuze (11)

Doporučujeme

Avatar - speedfred
24. 6. 2021 21:10
Re: Novy sef designu
Manuál by tomu moc nepomohol, kombík je otázny.
24. 6. 2021 12:57
Re: Novy sef designu
Až se pak ale nediví mizerným prodejům. Manuál nenabízejí, Sportwagon nenabízejí... :-( :-( :-( :no:
Jinak parádní dílo Alejandra Mesonera-Romanose je minulá generace Leonu (zejména kombíku ST), bohužel současný nástupce už se mu povedl mnohem méně (a to i uvnitř.). :no:
Avatar - speedfred
24. 6. 2021 06:34
Re: Novy sef designu
Až tam nebola od začiatku tak už asi nebude nikdy.
23. 6. 2021 22:49
Re: To je mazec.
Velmi výstižné přirovnání. Alfa s hybridem, natož jako EV už prostě není Alfa. Tečka.
23. 6. 2021 22:47
Re: Novy sef designu
A hlavě manuální převodovku k benzínovému dvoulitru, mohli by to spolu s faceliftem vzít jedním vrzem! :-O