Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo připravuje novou verzi Giulie. Kombi, nebo kupé?

David Bureš
Diskuze (32)
V italské automobilce Alfa Romeo nastává renesance. Po příchodu nového sedanu Giulia a SUV Stelvio se výrobce připravuje na premiéru dalšího auta.

Alfa Romeo se konečně vzpamatovává a na trh postupně uvádí nové automobily. Plány značky jsou velkolepé a po nesplněných slibech z minulých let jsme jim moc nevěřili. Jenže v Turíně se nyní opravdu snaží a po příchodu sedanu střední třídy Giulia a SUV Stelvio chystají pro letošní ženevský autosalon další premiéru.

V minulých měsících se hovořilo o tom, že v Ženevě uvidíme Giulii ve verzi kombi, kterou automobilka ještě před rokem odmítala – její funkci mělo převzít SUV, které má z globálního hlediska větší šanci na úspěch. Jenže podle posledních zpráv kombík v Palexpu přece jen vystaven nebude, místo než se má na stánku italské značky objevit kupé!

Chystaný dvoudveřový model bude odvozen od již prodávaného sedanu, s nímž ho bude spojovat i zvažovaný název Giulia Sprint. Vznik auta má umožnit platforma Giorgio použitá již ve Giulii a Stelviu, která díky své univerzalitě usnadňuje a zlevňuje stavbu nových a nových modelů. Celkem má tuto architekturu do roku 2020 použít hned osm modelů, a to včetně dalších SUV, velikostně zařazených pod i nad již odhalené Stelvio.

Automobil bude chtít konkurovat takovým modelům jako Audi A5 a BMW 4, přičemž podobně jako ony nebude nabízeno jen jako kupé, ale v budoucnu také jako kabriolet. Alfa to zkrátka myslí vážně a německé prémii se chce postavit v plné síle. I z toho důvodu nabídne stejnou nabídku motorů jako sedan, tedy včetně vrcholného šestiválce s 375 kW.

Nechme se tedy překvapit, zda se Alfa Romeo Giulia Sprint na březnové ženevské autoshow skutečně objeví. V posledních měsících se ale konečně zdá, že Alfa dostane svým slibům a vrátí se na výsluní. A tak se rozhodně máme na co těšit!

David Bureš
Diskuze (32)
Avatar - MANDALORIAN 66
11. 2. 2017 17:04
alfa romeo
Nové GTV! :-) :-) :-)
4. 2. 2017 12:18
Re: Kombík by být měl !
Pokud mohu mluvit za sebe, tak jsem jako alternativu ke kombi ochoten připustit liftback, v případě větší rodiny MPV, ale rozhodně ne kočkopsa (SUV), předstírajícího něco čím není. ;-\
Avatar - Barrichello
4. 2. 2017 09:46
Re: v USA ten boobm ne a ne přijít
Danové poplatníky by stálo 3x tolik kdyby o práci přišlo 500 000 lidí vč subdodavatelů.
Avatar - Barrichello
4. 2. 2017 09:44
Re: v USA ten boobm ne a ne přijít
Cerberus dotahoval tu druhou generaci prodávanou doted, v roce 2009 to bylo připravené k výrobě, akorát krize a nástup Fiatu to odsunuli o rok. Ale to auto bylo hotové. Takže ve výrobě je aktuálně věc z roku 2009 - tedy 8 let stará. Původní 300C se dělalo POUZE 6 let - 04-010. Tohle už 2 roky přetahuje neb FCA nemá děngy.
4. 2. 2017 08:13
Re: Kombík by být měl !
Kombík na 100%, pokud to teda Alfa myslí s prodejem aut vážně. Kupé by v číslech moc slávy neudělalo ;-)