Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alpine A110 se hlásí do služby: Takovou policejní kontrolu prostě chcete!

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Před časem jsme vás informovali, že francouzské četnictvo po několika desetiletích znovu usedne za volanty vozů Alpine. Teď se světu představují v celé své kráse.

Francouzské ministerstvo vnitra objednalo celkem šestadvacet kusů sportovního vozu Alpine A110. Míří do služeb Gendarmerie Nationale, což je francouzský policejní sbor odpovědný za venkovské oblasti a malá města s méně než 20.000 obyvateli.

Alpinky se samozřejmě dočkaly speciálního policejního zbarvení, tradičních nápisů Gendarmerie a v neposlední řadě střešních majáků. Za zmínku stojí také příplatek za větší osmnáctipalcová kola, standardem francouzského sporťáku jsou totiž sedmnáctky. Francouzské četnictvo počítá s nasazením automobilů během vysokorychlostních honiček třeba při operacích s narkotiky.

To by pro Alpine A110 neměl být zas až takový problém. Sporťák má lehce přes tunu a vpřed jej žene 1,8litrový přeplňovaný čtyřválec s výkonem 185 kW (252 k) a 320 newtonmetry točivého momentu. Na stovku zrychlí za 4,5 sekundy a pokračovat zvládne klidně až na 250 km/h. A už se začíná spekulovat o tom, zdali se řady služebních alpinek v budoucnu nerozrostou. Buď o ostřejší verzi S, nebo zcela nový crossover.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Barry Lyndon
20. 12. 2021 14:22
hezká věcička,
francouzské kriminálky mám rád :-) :yes: