Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Americký svátek ukázal problém masové elektromobility. U nabíječek se tvořily fronty

Jan Zajíc
Diskuze (17)

Možná jste zaregistrovali, že ve Spojených státech minulý týden slavili Den díkůvzdání. Takže spousta Američanů cestovala za svými rodinami.

 

Mohutné stěhování před Dnem díkůvzdání, který připadl na čtvrtek 28. listopadu, tak jako každý rok přinesl dlouhé kolony a dopravní kolaps. Ukázal však také další zajímavou věc spojenou s dopravou - jak velký problém může mít masová elektromobilita.

Ven totiž vyrazili i majitelé Tesel, kterých v USA jezdí už vice než 400 tisíc. A na některých dobíjecích stanicích se pak tvořily fronty, leckde dokonce až několikahodinové. 

Na sociálních sítích se objevila například videa z dobíjecí stanice v Kettleman City v Kalifornii, kde na "šťávu" ze Superchargerů, kterých je mimochodem na této jediné stanici čtyřicet, čekalo ve frontě zhruba 50 aut.

Video se připravuje ...

Podobný pohled byl k vidění i na dalších místech, jiné záběry ukazují několik Tesel čekajících na dobití v San Luis Obispo, opět v Kalifornii.

Ve Spojených státech aktuálně mají 1.636 stanic s téměř 14.500 Superchargery od Tesly. Automobilka jejich počet zvyšuje, navíc plánuje více nových dobíječek provedení V3, které prý dokáže dodat elektřinu k ujetí 120 km za pět minut.

Jan Zajíc
Diskuze (17)

Doporučujeme

Avatar - rmick
8. 12. 2019 12:41
Re: Taky by jste stáli frontu na benzín zdarma :)
V tom, že na pumpě jsem za hodinu natankovaný a tady se za hodinu posunu o jedno místo :D
4. 12. 2019 19:50
Re: Taky by jste stáli frontu na benzín zdarma :)
Hm, a co ty fronty u dálničních čerpaček v 1/2 Evropy během prázdninového "stěhování národů"??? Fronta na dálnice už kilák před sjezdem k čerpačce. V čem je to jiné?
No a jestli moc necestujete, pak si stačí vzpomenout na všechny možné svátky typu velikonoce, nebo dušičky a na všechny ty sváteční řidiče obléhající levné čerpačky (Tesco, Globus...)...?
A tihle američtí šetřílci koupili s Teslou i doživotní (toho auta:) nabíjení zadarmo. Tak proč nabíjet doma za peníze, když je to u SCH zadarmo?
Je to o lidech, a ti jsou všude stejní.
Avatar - WinDiesel
4. 12. 2019 09:11
Re: historie se opakuje :-)
Tehdá benzín zdražili. Dnes zdražili elektřtinu v Kalifornii o 55% a to je jen začátek.
Ti maníci co mají elektřtinu doživotně zdarma jsou už těžce v menšině.
Výrobci a distributoři elektřtiny v Kalifornii si mastí kapsy, prý že ropná lobby ha ha ha :-)
Avatar - WinDiesel
4. 12. 2019 09:07
Re: Proč se řidiči Tesel na cestě nezdraví?
:*) :D :-! :yes:
4. 12. 2019 08:16
historie se opakuje :-)
Pamatuju jak se začátkem 90 let stály fronty na benzín. Teď se v Americe stojí fronty na elektřinu :D