Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Američtí fanoušci aut se radují, VW začne prodávat naftové kombi s manuálem

Ondřej Chamilla
Diskuze (132)
Choutky amerických automobilových entuziastů mohou být pro člověka ze středu Evropy naprosto nepochopitelné. Ti totiž již delší dobu považují za svatý grál vozy, ve kterých jezdí Evropané naprosto běžně.

Stejně jako mnoho z nás touží po pořádných osmiválcových muscle carech, tak Američané lační po typicky evropském automobilu, kombíku s naftovým motorem a manuální převodovkou. Může to znít šíleně, ale dává to smysl – v Americe se totiž podobný automobil neprodává. Automobiloví nadšenci za velkou louží mají na rozdíl od běžných lidí bez zájmu o motorismus často i řidičské průkazy na vozy s ručním řazením a mnoho z nich o naftových motorech hodně slyšelo nebo s nimi mají zkušenosti. Dokazuje to komunita lidí shromažďující se okolo serveru TheTruthAboutCars.com.

V tomto kontextu už vlna nadšení z konceptu Volkswagenu Golf SportWagen není natolik překvapivá. Pokud vám připadá, že se vlastně o žádný koncept nejedná a na obrázku je běžný Golf Variant, máte v podstatě pravdu, byť ve Volkswagenu opravdu mluví o konceptu. Ten má pod kapotou dvoulitrový turbodiesel o výkonu 150 koní a pohon všech kol 4Motion. Volkswagen již potvrdil, že to vše dostane i sériový vůz, a to včetně dvou šestistupňových převodovek – manuální a automatické DSG.

Dalším motorem vozu je benzinová osmnáctistovka TSI s výkonem 170 koní. Američtí fanoušci nyní již doufají pouze v to, že SportWagen bude k dispozici rovněž v hnědé barvě (ostatně najděte si na facebooku stránku Brown Car Appreciation Society), pak by byli maximálně spokojení.

Ondřej Chamilla
Diskuze (132)
22. 4. 2014 21:32
Chápu
Američané si zřejmě myslí, že alespoň diesely budou spolehlivé :-)

Narozdíl třeba od posledního problému s 1.8TSI:
[odkaz]
Avatar - Barrichello
22. 4. 2014 14:30
Re: Z celkového počtu US motoristů
Příšerné v čem? A jaký Mustang? A proč jich tu jezdí tolik? Mustang, Camaro a Jeepy sou nejčastěji viděné ameriky. A to se sem dlouhou dobu nedováželi ofiko, jen šedý dovoz.

Narozdíl třeba od Chryslerů či Cadillaců, které už sou, mimo Voyager k vidění někdy méně často.

Mustang sem viděl třeba v pátek, dneska Corvettu. Camara sem viděl minulý týden dvě. A to jen po Praze
Avatar - Barrichello
22. 4. 2014 14:24
Re: Manuaál
V tom se shodneme >:D
Avatar - Barrichello
22. 4. 2014 14:23
Re: Z celkového počtu US motoristů
Tak tak.... >:D
22. 4. 2014 07:31
Re: Z celkového počtu US motoristů
Aneb jak pravil Churchill: "Věřím jenom té statistice, kterou si sám zfalšuji."