Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Apple má patent na dálkové ovládání do auta

David Bureš
Diskuze (6)
Apple vymýšlí, jak usnadnit ovládaní zařízení této firmy uvnitř automobilů.

Americký patentový úřad udělil tento týden společnosti Apple 21 patentů. Mezi nimi se objevilo i dálkové ovládání, které je možné umístit do automobilu a ovládat jím zařízení z dílny této „jablečné“ značky.

Nový patent Applu se jmenuje „Bezdrátové dálkové ovládání pro přenosné paměťové zařízení.“ Z přiložených nákresů je patrné, že se pod tímto poněkud krkolomným názvem skrývá klikací kolečko ve stylu iPodu, které je možné připnout na volant auta.

Zařízení je citlivé na dotek a je pomocí něj možné ovládat některé zařízení od Applu – iPod, iPhone či iPad.

Je však otázkou, nakolik budou řidiči z tohoto zařízení nadšeni. Například není jasné, zda bude možné dálkové zařízení umístit na všechny volanty – Apple musí vzít v potaz volanty různých velikostí a průměrů.

Zařízení bude muset být k volantu připnuto opravdu pevně, aby ho řidič svou rukou neshodil, když bude volantem točit.

Řidičům se navíc takto malé zařízení bude zřejmě těžko ovládat. Pokud bude dotykové, bez hmatatelného prvku, budou se šoféři muset na něj pokaždé podívat, pokud budou chtít něco navolit.

Zařízení by nicméně mohlo být zajímavou alternativou k hlasovému ovládání, které málokdy funguje na 100 %.

Žádost o patentování tohoto dálkového ovládání Apple podal už před rokem. I proto není jasné, kdy (a jestli vůbec) jej Apple začne svým zákazníkům nabízet. Kalifornská firma vlastní mnoho patentů a ne všechny z nich se objeví na trhu.

David Bureš
Diskuze (6)
23. 5. 2012 14:33
Apple = aprila již bylo
aneb co to jako je??? toto jim patentovali? dalkove vladani z volantu je jiz preci vymysleno. Nebo jde opet jen o prumyslovy vzor a tak se muzeme tesit na pravni valku dalkovych ovladani tvaru kolecka? jinak takovychto zarizeni lze na ebay koupit v cine tuny, pridelavaji se na volant a pomoci BT se pripojuji k radiu, k FM transmiteru... videl jsem i za cca tisicovku zarizeni, co ma i displej na telfonni cisla a jde propojit i pres bt s telefonem a vyuzit pres radio... Takze jakypak patent.
Avatar - Alpinis182
20. 5. 2012 15:18
Re: Nevím, ale
Přesně - proč? Já jsem s výrobky od Apple velmi spokojen :-)
20. 5. 2012 14:50
Re: Nevím, ale
proc?
Avatar - BruceWayne
20. 5. 2012 11:06
Nevím, ale
od Apple nic nebrat :no:
Avatar - pallas
19. 5. 2012 23:15
pritom takova blbost
ani to nestalo moc penez