Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin DB6 Vantage Shooting Brake: Unikát na prodej

Michal Fokt
Diskuze (2)
Jestli chcete mít v garáži opravdový unikát, pak by vás mohla zajímat tahle nabídka. Na prodej je zakázková kombi verze Astonu DB6 z roku 1967. Momentálně jsou na světě pouhé dva kusy.

když se dnes řekne Shooting Brake, představíme si kombi s dynamickými tvary a proporcemi, pravdou ovšem je, že jejich předobrazy, na které dnes designéři nepřímo navazují, většinou nebyly zas až takoví krasavci. Na výjimečnosti jim ovšem přidával fakt, že jako jejich základ posloužily drahé a exkluzivní sportovní vozy, přičemž v oblibě byly zejména Aston Martiny.

Jedním z nich byl i DB6 Vantage Shooting Brake, jenž v šedesátých letech vyráběla britská karosárna FLM Panelcraft. I když vyráběla je možná až příliš nadnesené, ve skutečnosti vznikla jen tři auta, což je ovšem z pohledu dnešních sběratelů skvělá zpráva, tím spíš že jednak jedno z těchto aut už patrně neexistuje a druhé si nechal postavit pilot formule 1.

A právě o něm teď bude řeč. Aston DB6 z roku 1967 si pořídil závodní jezdec Innes Ireland a o dva roky později nechal u FLM změnit v kombi, které už tehdy bylo jedním ze tři na planetě. Poháněno je řadovým šestiválcem 3,7 l, zkombinovaným s pětistupňovým manuálem a jeho lak Gunmetal Grey společně s Burgundy Hide interiérem byl, stejně jako zbytek auta před lety zrestaurován a od té doby údajně téměř nepoužíván.

Auto je momentálně vystaveno na showroomu firmy DD Classics v Londýně a nabízeno k prodeji. Cena není známa, ale buďte si jistí, že to bude pořádný balík.

Michal Fokt
Diskuze (2)
9. 12. 2013 14:50
Re: Ještě dát pod kapotu
:-)
9. 12. 2013 13:35
Ještě dát pod kapotu
1.9 TDi a můžeme začít točit českého Bonda.