Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin je v pololetí poprvé od roku 2008 v zisku

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Britský výrobce luxusních vozů Aston Martin zaznamenal za prvních šest měsíců letošního roku rekordní zisk před zdaněním 21,1 milionu liber (598 milionů Kč).

Jde o jeho první pololetní zisk od roku 2008. Přispěl k tomu zájem o nový model luxusního vozu DB11, kterého se v uplynulých měsících prodalo 2439 kusů. To je nárůst o 67 procent, uvedla dnes firma.

Poptávka byla silná v Británii, kontinentální Evropě, v Severní a Jižní Americe i v Číně. Firma, kterou většinově vlastní kuvajtští a italští investoři a kterou proslavily filmy s britským agentem 007 Jamesem Bondem, loni hospodařila se ztrátou 82,3 milionu liber.

O čtvrtinu na 149.000 liber (4,2 milionu Kč) se v pololetí zvýšila průměrná cena prodávaného vozu, také hlavně zásluhou modelu DB11. Loni se automobily Aston Martin kupovaly méně, protože firma doprodávala starší modely.

Podnik doufá, že v zisku před zdaněním bude i za celý letošní rok, řekl agentuře Reuters finanční ředitel Mark Wilson. Byl by to první celoroční zisk od roku 2010.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)