Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin láká na nový model. Tentokrát má jenom dvě kola

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Slyšíte správně, britská společnost Aston Martin se brzy pustí do produkce limitky motocyklů. Mají být výkonné a vzhledově působivé.

Automobilka Aston Martin dolaďuje poslední detaily na svém vůbec prvním SUV DBX, rozhodně to ale není jediná novinka, kterou v blízké budoucnosti chystá. Společnost totiž spolupracuje s další britskou firmou, někdejším slavným motocyklovým a automobilovým výrobcem Brough Superior, a společně chystají zbrusu nový motocykl. Teď pouští do světa první oficiální náčrt.

Projekt je zatím jednou velkou neznámou, obě strany ale říkají, že motorka bude snoubit výkonnost a atraktivní design. A proč právě motocykl? Generální ředitel automobilky Marek Reichman, stejně jako výkonný ředitel Brough Superior Thierry Henriette, jsou obrovskými fandy svezení v jedné stopě. Novým projektem si tak chtějí splnit společný sen.

Obě společnosti dále říkají, že motocykl bude využívat inovativní inženýrská řešení a nejlepší možné materiály. Na novinku už nebudeme muset dlouho čekat, světu se oficiálně představí 5. listopadu na výstavě EICMA. Víme také to, že na přídi stroje se skutečně objeví logo značky Aston Martin, ne žádné odvozené divize.

„Možnosti této spolupráce nám dávají šanci přivést na svět jedinečný stroj, který ukáže spojení krásy a moderní techniky v jeden emotivní celek,“ vysvětluje s nadšením Reichman. Henriette doplňuje, že obě značky už v dnešní společnosti mají nějaké postavení, kterého chtějí využít. Myšlenka společného motocyklu prý přišla přirozeně.

Technické a další podrobnosti zatím zůstávají tajemstvím, stejně jako cena. Nepřekvapí ale, že by se mělo jednat o nejdostupnější model Aston Martin v aktuální nabídce. My jen pevně doufáme, že půjde o úspěšnější a zajímavější projekt, než jakým bylo vozítko Cygnet.

Při hledání podrobností o motocyklu Aston Martin jsme na sociální síti Behance narazili na autora jménem Oberdan Bezzi. Ten už v roce 2008 ukázal, jak by motorka britské společnosti mohla vypadat. Tehdy asi jen těžko někoho napadlo, že se tento nápad o jedenáct let později stane realitou. Jeho návrh si můžete prohlédnout v přiložené galerii.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Avatar - JirkaV8
28. 10. 2019 20:12
Re: Tak vypada zajímavě
Aston Martin mě teda neláká. Když už tak Martin Vaculík, to je v našich končinách lepší značka :-!
Avatar - kari.laz
28. 10. 2019 17:54
Tak vypada zajímavě
Nikde jsem se nedočetl, co to má mít za motor, ale pokud to nebude elektro, tak to bude super. Pokud bude, bude to jen další odpad, který skončí stejne jako elektrický HD.