Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin láká na nový vantage. Bude to auto pro skutečné řidiče

Marek Bednář
Diskuze (2)

Nový Aston Martin Vantage má být dosud nejrychlejším a nejvíce vzrušujícím provedením tohoto modelu. Odhalí se už za dva týdny.

„Vyvinuto pro skutečné řidiče,“ stojí v titulku tiskové zprávy automobilky Aston Martin, k níž firma připojila fotku boku dosud neodhaleného nového modelu Vantage. Jeho současná generace je na světě už od konce roku 2017.

To znamená, že vůz, který se 12. února plně odhalí světu, může být důkladným faceliftem jako v případě přerodu DB11 do DB12, anebo zcela nově vyvinutým vozem. Automobilka zatím neodhalila nic kromě jedné fotky a onoho data premiéry.

Video se připravuje ...

Kromě silničního vantage, který má být dosud nejrychlejším a nejvíce vzrušujícím provedením tohoto modelu, má svět spatřit i závodní vantage GT3 a nový monopost formule 1 označený AMR24.

Co můžeme čekat pod kapotou nového vantage, je zatím tajemstvím. S největší pravděpodobností to bude přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec M177 od Mercedesu-AMG, jako má vantage dosud. Patrně však posílí ze svých současných 510 koní. Jak moc, se dozvíme už zanedlouho.

Marek Bednář
Diskuze (2)

Doporučujeme

30. 1. 2024 05:50
Re: kdy přijde?
Za 14 dní... Lepší si přečíst.
29. 1. 2024 20:39
kdy přijde?
článek jsem ani nečetl, ale vsadím se, že dřív než za 2 roky to nebude, spíš tak za 3. Mám pravdu? Dnešní praxe s představováním novinek mi leze krkem, omlouvám se :no: